15 Temmuz destanını "eski Türkiye'ye dönüş" için bir fırsata çevirmeye çalışanları gördükçe nevrim dönüyor.
Öyle anlaşılıyor ki, FETÖ'nün bütün pisliklerinin ortaya saçılması, kimi kesimlerce "tasfiye halindeki eski Türkiye zihniyeti"nin propagandasını yapmak için bir imkân olarak değerlendiriliyor. Beyhude bir uğraş bu.
15 Temmuz'daki vatan savunması ve demokrasi mücadelesinin, tarihin dışına itilmiş radikal ideolojilere yeniden ruh üfleyeceğini düşünmek büyük yanılgı.
Millet kendi iradesine, izzetine ve vatanına sahip çıkmak için tanklara, toplara, silahlara, kurşunlara, bombalara karşı durdu.
Bir düşman işgaliyle karşı karşıya kaldığını bilerek çıktı meydanlara. Aynı bilinçle de o meydanlarda kalmaya devam ediyor.
Millet, eski Türkiye'yi, eski Türkiye'nin ceberut devletini özlediği için, 1990'ların dünyasına geri dönmek için siper etmedi göğsünü.
Milletin belleğinde eski Türkiye oldukça net. Onun için eski Türkiye, devletle sorun yaşadığı bir ülkenin ve dönemin adı.
Millet, Batıcı devlet elitlerinin jakoben politikalarından bıkmış usanmıştı.
Radikal laiklik politikaları, din- devlet ilişkilerini makul bir zeminde düzenlemiyor, aksine millete tek tip bir din anlayışı dayatıyordu. Milletin dinini dilediği gibi yaşamasına engel oluyordu.
Askerler ve yargıçlar devletin ve hatta ülkenin esas sahipleri gibi davranıyordu. FETÖ'nün neden orduya, yargıya, emniyete sızdığının cevabı öncelikle burada aranmalı.
Devlet elitleri, milletin seçtiği siyasi elitleri istedikleri gibi yönetiyordu. İllegal siyaset mühendisliğinin ana aktörü bürokratik oligarşiydi.
"Hâkimiyet milletindir" sözü bir türlü hakiki manasına kavuşamıyordu. Eski Türkiye'de iktidarın merkezinde halk yoktu. Şimdi ise var.
Ve bu halk, kendi ekonomi politikalarını ve dış politika önceliklerini Batılı devletlerin çıkarları ve taleplerine göre şekillendiren bir Türkiye istemiyor.
Türkiye'yi bu bağımlılık düzeninden çıkarmaya çalıştığı için R. Tayyip Erdoğan'ın arkasında duruyor.