Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ ERDOĞAN

Şahin bombaladı

Ulusoy'a
Toprakbank olayında mahkum olursa seçilse bile görevden alınır

Tahkim'e
Ulusoy ve Aksu 'Feshettik' derken Güneş olayındaki karar bir hukuk kepazeliği

Kurullara
PDK kararlarında standart yok. MHK'dan Federasyon Başkanı bile şikayetçi

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, dün Türkiye Futbol Federasyonu kanununda yapılacak değişiklikler hakkında düzenlediği basın toplantısında federasyonu adeta yerden yere vurdu. İşte Şahin'in eleştirileri:

Hukuk kepazeliği "
Tahkim Kurulu, Şenol Güneş olayında tam bir hukuk kepazeliği yaptı. Ben bir hukukçuyum. Dosyayı inceledim. Karar hukuka aykırı. Federasyon Başkanı canlı yayında 'Güneş'in sözleşmesini feshettik' diyor. Başkanvekili Ata Aksu sözleşmenin feshedildiğini bu nedenle federasyondaki odalarının boşaltılması gerektiğini yazılı olarak bildiriyor. Tahkim Kurulu 'Sözleşme feshedilmedi' diyor ve itirazı red ediyor. Böyle bir hukuk kepazeliği olamaz.

Milli Takım'da iki hoca
Olan Güneş'in 75 bin dolarına oldu. Dava için verdiği bu para irat olarak kaydedildi. Bu konuda Başbakanlık Teftiş Kurulu'nu görevlendirdim. Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş, Türk futboluna büyük faydaları olmuş, başarılara imza atmış bir kişidir. Şenol Güneş'e haksızlık yapıldı. Onuru zedelenerek kapı dışarı konulmamalıydı. Bu durumda iki tane Milli Takım Teknik Direktörü var.

PDK kararları tartışılır
Profesyonel Disiplin Kurulu kararları tartışılır. Medyaya yansıyan kısımlarıyla basit olaylara ağır, ağır olaylara basit cezalar verildiğini gördük. Aynı olayı işleyen kulüp veya futbolculara farklı cezalar verilmiş. Hakem hataları gündemden hiç düşmedi. MHK devamlı eleştirildi. Federasyon Başkanı da şikayetçi olduğuna göre MHK'nın da görevini tam yaptığını söylemek mümkün değil. Artık kulüpler MHK konusunda sorumluluk alacak.

Süper Lig'e sponsor
Toprakbank olayında Yargıtay'ın Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ve yetkililer hakkında Bankalar Yasası'na muhalefetten dava açılmasını istediği yönde haberler var. Bu kişiler yargı sonucunda ceza alırlarsa, tekrar seçilmiş bile olsalar görevden alırız. Süper Lig'in ismi satılacak. Bu konuda Sayın Başbakanımız'ın talimatıyla değişiklik yaptık. Daha katılımcı bir seçim için delege sayısı 106'dan 215'e (156'sı Süper lig) çıkıyor.

Erzik uyardı, değiştirildi
Tahkim Kurulu'na yargıdan üye ataması yapılacaktı. UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik telefonla aradı, bu atamanın UEFA kriterlerine uygun olmayacağını ve sıkıntı yaratacağını belirtti. Bunun üzerine, Tahkim Kurulu'nun Genel Kurul delegeleri tarafından seçilmesine tasarıda yer verdik. Futbol Federasyonu Başkanı'nın harcamalarına da Yönetim Kurulu belirli bir limit getirecek. Zorunlu hallerdeki harcamalarda yönetim kurulundan bir kişi de başkanın yanında olacak."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA