Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ ERDOĞAN

Kırcaali'nin son yıldızı

Naim Süleymanoğlu ve Halil Mutlu'nun memleketi Kırcaali'den çıkan son şampiyon 69 kiloda 2 altın madalya kazanan Ekrem Celil oldu

Avrupa Halter Şampiyonasında 69 kiloda silkme ve toplamda altın madalya kazanan Ekrem Celil, Naim Süleymanoğlu ve Halil Mutlu gibi Bulgaristan göçmeni. Kırcaali'de dünyaya gelen Ekrem Celil'in babası çobanlık yapıyor. 8 kardeşten birisi olan Ekrem, köyünde body building yaparken soydaşlardan halterci arayışı içerisinde olan Federasyon Başkanı Kenan Nuhut'a gelen bir telefon üzerine Nuhut soluğu Kırcaali'de alır. Hemen pasaportlarını hazırlayıp Türkiye'ye karayolu ile dönerler. Sınır kapısında Bulgar görevliler, Ekrem'in çıkışına izin vermezler. Kenan Nuhut, uzun uğraşlardan sonra görevlileri ikna eder ve Ekrem Celil'in Türkiye'ye gelmesini sağlar. Ekrem Celil, halter çalışmaya başlar. Öncelikle kol kaslarının yumuşaması çalıştırması yapılır. Ekrem Celil, ilk halter idmanında 60 kiloyu zor kaldırır. Daha sonra iki yıl büyük bir gelişme gösteren Ekrem Celil, 2001 yılında Dünya Gençler Şampiyonluğunu elde eder.

Yakında baba olacak
Aldığı ödüllerle ailesine yardımcı olan Ekrem Celil baba olmanın da sabırsızlığı içerisinde.Naim Süleymanoğlu ve Halil Mutlu için "Onlar benim ustam. Onları örnek aldım ve başardım" diyen Ekrem Celil, Atina Olimpiyatları'nda altın madalya alacağı sözünü verdi. Halter Federasyonu Başkanı Kenan Nuhut da Ekrem'in büyük bir gelişme gösterdiğini belirterek, "Bu gerçek bir çalışmanın ürünü" şeklinde konuştu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA