Türkiye'nin en iyi haber sitesi
REFİK DURBAŞ

Kapının 'sırdak' hali...

Milli Eğitim Bakanı Dr.Hüseyin Çelik, yeni ders programlarını tanıtırken "Newton fiziğinden kuantum fiziğine geçeceğimizi, olaylara ak-kara, iyi-kötü, güzel-çirkin ikileminin dışında başka başka yollarla ya da yöntemlerle bakabileceğimizi, bunu kazandırmanın ana hedefleri olduğunu" belirtmiştir.
Sayın Bakan, bu söylem ve tespitinde son derece haklıdır. Bu belirtme, aynı zamanda Aristo mantığının temel özelliklerinden biri olan "üçüncü halin imkansızlığı" önermesinin reddidir de...
Gerçek hayatta, bırakalım üçüncü halin imkansızlığını; tam tersine, hayat bulduğu o kadar zemin vardır ki, bunların en basiti, ev ya da oda kapımızın "ya açık", "ya kapalı" olduğunun reddi olan "yarı açık" halidir.
"Yarı açık" halin Anadolu'da, özellikle de Ege'nin dağ köylerindeki adı "sırdak"tır. Keşke çok uzağa gitmeden, hepimiz ayrı ayrı "çocuklarımıza kapının sırdak halini de öğreteceğiz" diyebilsek...
Sabri AYÇİÇEK (Eğitim danışmanı)- ULUKENT / İZMİR

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA