Türkiye'nin en iyi haber sitesi
REFİK DURBAŞ

Engelliye iş yok mu?

Kamu kurumlarının özürlü kadrosunda istihdam edeceği kişilerde "görme, konuşma, el, kol, zihinsel ve ruhsal özrünün bulunmaması" gibi şartlar araması yanlış bir zihniyetin ürünüdür. Zaten engelli bir insan olarak yeteri kadar zorluk çekiyoruz. Devletimizin böyle davranması kırık kalplerimizi bir kez daha kırdı.
Bir de engelli olmayıp da engelli raporu alıp engelli kadrolarına başvuranlar var. Yazık değil mi bize? Kamu kurumlarında çalışan özürlü sayısı yüzde 1'i dahi bulmuyor. Devlet kendi çıkardığı yasaya bile uymuyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin görme engelli Meclis üyesi Ali Ferhan, özel ve kamuda yaklaşık 65 bin özürlü kadro açığı bulunduğunu söyledi. Özel kurumlara iş başvurusu için gittiğimde "Engelli personel, görüntüyü bozuyor" diye kapılar yüzümüz kapatılıyor. Unutmayın, kimse engelli olmak istemez ve herkes her an bir kaza sonucu engelli olabilir.
Duygu GÜNCE-ANKARA

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA