Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Lincoln'ün sırrı Barış ve Mehmet Topal

A.Ç: Lincoln, Kewell, Baros, Arda'nın bir arada oynayıp oynayamayacağı çok tartışıldı. Defansif yönlerinin zayıf olduğu iddia edildi. Ne düşünüyorsun?
L.T:
G.Saray, Topal ve Barış'sız zorlandı, hatta direnemedi ve kaybetti. Örneğin bir Eskişehir maçı. Bugün Lincoln yaratıcılığını ve zekasını ön plana çıkarıyorsa Barış ve Topal'ın sayesindedir. Bu iki oyuncu savaşan, rakibi bozan, rakiple mücadele eden özelliklere sahip. Arda, Kewell, Lincoln ve Ayhan gibi top kullanma becerisi yüksek oyuncular da, rahat oynamaya başladı. Bu ikilinin eksikliğinde G.Saray hücuma çok adamla çıkıyor ama geriye çabuk dönemediği için de orta alandan, göbekten pozisyon veriyor, Meira-Servet rakip forvetlerle çok fazla sıcak temas yaşıyordu. Bu ikili tandemi de rahatlattı.
L.T:
Lincoln'ün Hacettepe maçında topu sektirerek ilerlemesi rakibini küçüksemek miydi, yoksa iyi oynuyor diye belli çevreler tarafından hedef haline getirilmek mi isteniyor?
A.Ç: Spesifik olarak bir olaydan dolayı Lincoln'ü yorumlamayın. Lincoln Türkiye'ye geldiğinden beri yaptığı hareketler ciddi anlamda bir alt yapı eksikliğini gösteriyor. Erdoğan Arıca ile, Volkan Demirel ile, Antalyalı Ömer ile kavga eden o. Sürekli kendini atıp penaltı bekleyen o. Niye bu sıkıntıları Kewell hiç yaşamıyor da, Lincoln yaşıyor? Çünkü, birisi aile terbiyesi, eğitimi ve sportmenliğiyle farklı.
L.T:
Arkadaşları da çok seviyor.
A.Ç:
Ben Lincoln'ün futbolu önünde saygıyla eğilirken futbol dışı olaylarını acımasızca eleştiriyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA