Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Sanki ANAP'ın değil TMSF'nin başkanı...

Çok ilgi çekici bir durum var. ANAP'a Genel Başkan olan Nesrin Nas, bir siyasi liderden çok TMSF veya BDDK başkanının yaptıklarını yapmak durumunda.
Seçmenleri başka partiler tarafından hortumlandığı için parasal kaynakları kuruyan ANAP'ın malvarlığını nakde çevirmeye çalışıyor bahtsız Nesrin Nas.
Sanki mümkün olsa ANAP binalarının bodrumlarında eski tarihli şarap ve konyakları arayıp, onları da müzayedeye sokacak gibi bir görüntü var. İki gün önceki Tercüman'daki Cengiz Ural imzalı habere göre, ANAP yönetimi uluslararası bir otel işletmecisiyle anlaşarak, Genel Merkez'i otel yapmaya karar vermiş mesela.. 36 bin metrekare inşaat alanına sahip olan ANAP Genel Merkezi'nin Balgat'taki arsası, uluslararası ünlü bir otel zincirinin ortaklığıyla beş yıldızlı turistik tesise dönüşecekmiş.
Aslında, bir dönem iktidara ortak olan partilerin, bu görkemli genel merkez yaptırma meraklarını anlamak zor. Çünkü bu binaları elde tutmak kolay değil. Bazen partiler çeşitli nedenlerle kapatılıyor ve bunlar devletin oluyor. Bazen de, partinin binaya bakacak parası kalmıyor.
Merkezin epeyi sağında yer alan bazı partilerin liderleri, buna karşı, parti mallarını ve parasını kendi üzerlerine geçirmek yolunu bulmuştu. Ama onlar da sonunda yargı önüne çıktılar.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA