Malum liste yine ortalıkta gezmeye başladı. Hani "Atatürk'ü nasıl övdüler?" listesi var ya, o.
Bazen "dünya Atatürk için ne dedi?" başlığıyla sunulduğu da oluyor. Resmi kurumların sitelerinde, şirket bültenlerinde, gazete sayfalarında, okul sıralarında el üstünde tutuluyor ama tuhafıma giden şey şu ki, kimse "bu ne yalapşap, ne gereksiz, ne uyduruk bir şey" diye sormuyor.
Yapmayın kardeşim!
Mustafa Kemal'in hatırasından da mı utanıp sıkılmıyorsunuz?
O listedeki "Profesör Sekretan" kim? "Profesör Morff" neyin nesi?
Hani hayatınızda ona buna burun kıvırmaya bayılıyor, önünüze çıkana "sen kimsin?" diye horozlanıyorsunuz da, bu listedekilere bakarken hiç mi sormuyorsunuz: Madem söyledikleri önemlidir, kimdir yahu bu adamlar?
Bu ülkenin kurucu liderinin hatırasını ne idüğü belirsiz bir Polonya ceridesinin zamanında ettiği iki satır lafa bakarak mı değerlendireceğiz?
Kim olduklarını merak edip adlarını doğru düzgün yazmaya bile yeltenmediğiniz birtakım "ecnebiler"in övgüsünden bize ne?
Roosevelt, Churchill gibi birkaç kişiyi çıkartın, listenin gerisi çöp.
Bir Batılı demiş ya bu sözleri, ötesine ne gerek var kafasındalar.
Düşünün artık, nasıl bir ezikliktir bu!
Hele o "Fransız Başbakanı Briand" tanımlaması vardır ki, her gördüğümde gülerim!
Adamın ön adı Aristide'yi yazmaya üşenecek kadar baştan savmacılar! Mustafa Kemal'e sevgi ve ilgileri de öyle aslında.
Tabii bizim Atatürkçüler bu söylediklerimi hiç tınmayacak!
Yıllardır çocuklara kompozisyon ödevi olarak verdikleri yetmiyormuş gibi şimdi de bu listeden sosyal medya mesajları çıkartıyorlar.
En son instagram'da şöyle bir şeyle karşılaştım: "Atatürk'ün hayatını kaybettiği gün bir İtalyan radyosunun anonsu: Sezar, İskender, Napolyon ayağa kalkın, büyüğünüz geliyor."
Eh, işte! Çocukluktan öyle yetiştiriyoruz ki, o tarihte İtalyan radyolarının faşizmin en güçlü propaganda aygıtları olduğunu; böyle sözlerin ucunun nerelere gittiğini bilemeyecek kadar cahil yetişkinler oluyorlar.
Çok açık ki...
Halkın Mustafa Kemal'e yönelik tertemiz sevgisini Atatürkçülerin arkaik ve ezik bilincinden kurtarmak için daha çok zamana ihtiyaç var.