Hürriyet Cuma eki "Ayvalık'ta En İyi 10" listesi vermiş.
Jüride ünlü gourmet'ler de var, Eda Taşpınar da! Ayvalıklı yazarlar da var, Ümit Boyner de!
Üç aşağı beş yukarı Ayvalık'ı bilen herkesin sıralayabileceği kafe, pastane ve lokantalardan oluşuyor liste.
İtirazım yok ancak birkaç eleştirel not düşmek istiyorum.
Birincisi...
Cunda lokantaları konu olduğunda bütün medya sözbirliği edip "Bay Nihat" der.
Ben ve Mehmet Yaşin ise ilk sıraya çoğu zaman "Nesos"u alırız. Ardından sahildeki bütün lokantalar bir bir sıralanır.
Fakat bu tavrımızın Cunda'nın ara sokaklarındaki lezzet duraklarının gözden kaçmasına neden olduğunu belirtmeliyim.
Üstelik medya pohpohladıkça sahil lokantalarındaki hesap pusulaları da kabarıyor!
Bir başka konu...
Ayvalık lezzetleri denince, hep lokantalara odaklanmak yanlış!
Lezzetse eğer...
Bölgedeki mandıraların peynirlerinin üzerine var mı!
Pateriça mandırasının kelle peyniri, Gediz mandırasının tulum peyniri mesela...
Ya da eve götüreceğiniz zeytinyağlar, zeytinler neden bu listelere girmez!
Bir de...
Bu listelerdeki gibi abartmaya hiç gerek yok!
Bir akşamüstü Taş Kahve'ye oturun. Mehmet'e güzel bir sade kahve söyleyin. Ya da adaçayı...
Bundan ala lezzet mi olur!
Yeter ki, içiniz huzurlu olsun.