ÇOCUKKEN balıkçı tablalarındaki kafasız ve garip şekilli gövdeye bakar kalırdım.
Fener balığıydı adı. Kafası çok çirkin olduğu için itici gelmesin diye kesilip de tablaya konuyordu.
Küçük balıkları çıkardığı ışıkla kendine çekip yuttuğunu öğrenmek ilgimi çekmişti ama beyaz etinin muhteşem lezzetiyle tanışmam epey zaman aldı.
Son günlerde iki adreste bu lezzetin doruk noktalarıyla bir daha karşılaştım. Meraklısının bilgisine sunmak isterim.
Birincisi... Bodrum Gümüşlük'teki değişmez adresim Aquarium'daki "fener balığı kavurma." (Aquarium'un Yalıkavak'ta da bir şubesi var.)
İkincisi... Alaçatı'daki Ahtapot'ta sunulan ve insana parmaklarını yediren özel soslu "fener buğulama."