Başkanlığını Zeynep Kakınç'ın yaptığı Mutfak Dostları Derneği'nin, "Napoli mutfağı" temalı yemeği, Levent'teki "Fratelli La Bufala" adlı restoranda yapıldı.
"Manda Kardeşler" şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz lokantayı, "bankacılıktan terk" Ufuk Evrim Karadağ işletiyor. Yemek sırasında babası, eski bankacı Nihat Karadağ, gazeteci- yazar Halit Kakınç, restoran zincirinin Türkiye temsilcisi, Antep kökenli Mehmet Kemal Okan ve Napolili eşi Margherita Hanım ile sohbet ettik.
Konu konuyu açtı. Nihat Karadağ, cevabını benim de merak ettiğim bir soruyu ortaya attı: Neden birçok bankacı, restoran veya kafe açmanın hayalini kurar?
Karadağ bu durumu, merkezdeki bankacıların, insanlardan uzak, sayı ve tablolarla dolu, müthiş stresli bir sanal ortamda çalışıyor oluşlarına bağlıyor.
Doğru olabilir. Bilmiyorum. Ama niye kafe-restoran da, mesela turizm şirketi değil? Fikri olan bizimle paylaşsın.