Daha önce Türk Hava Yolları'nın saat 07.00 sularındaki İstanbul-Ankara uçağında şahit olmuştum: Kahvaltı olarak verilen meyveli yoğurdu, çevremdeki yolculardan (8 kişiyi gözleyebilmiştim) biri dahi yememişti.
Bu durumu yazdım ve "İsraf oluyor, başka bir şey verin" dedim. Uyarımın işe yaramadığını geçen gün Elazığ'dan İstanbul'a dönerken fark ettim. Kahvaltı setinde çilekli yoğurt vardı. Bakındım... Bu kez 7 yolcunun ne yaptığını görebildim. Sadece bir kişi meyveli yoğurdu yedi, diğerleri iade etti.
Hostese söyledim.
"Haklısınız, sabah verilen yoğurtların çoğu çöpe gidiyor" dedi.
Niye ısrar edildiğini sordum. Cevap: "Global havayolu olma iddiasındayız ya... Her halde o yüzden..."
Tamam da, yoğurt şart değil ki: Türkiye'nin zengin mutfağında, Batılıların da kahvaltıda bizimle paylaşacağı nice yiyecek var.
Ben yoğurda bayılırım ama genel kahvaltı alışkanlığımıza uymuyor işte...