Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

İftarda deniz ürünü?

DENİZ ürünleri iftarda yenir mi? Valla ben 'yenmez' diye büyütüldüm. Halbuki: İstanbul Tophane'deki İsmail Rumi Dergahı'ndan kalan belgelere göre, ekim-kasım aylarına rast gelen 1906 Ramazanında, çok sık olmamakla birlikte; uskumru ızgarası, pisi balığı, havyar ve kefal pilakisi yenmiş. (Kaynak: Turgut Kut'un, 'Yemek Kitabı: Tarih-Halkbilimi-Edebiyat'ta yer alan makalesi.)

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA