Gülhatmi çayı halk arasında çok ismi anılmasa da onun faydasını bilenler bu çaydan vazgeçmiyorlar. İnsan sağlığı için çok yararları bulunan bu çayı günde 2 fincan kadar tüketebilirsiniz. İdrar söktürmede, kuru öksürük tedavisinde, boğaz ağrısında, balgam söktürmede ve birçok rahatsızlıklarda tedavi amaçlı kullanılmaktadır. Gülhatmi çayı faydaları nelerdir? Diyorsanız işte yanıtı...
GÜLHATMİ ÇAYI FAYDALARI NELERDİR?
GÜLHATMİ ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?
Gülhatmi çayı hazırlayıp içmek istiyorsanız aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz. İşte gülhatmi çayı tarifi:
Gülhatmi çayı günde en fazla iki fincan olacak kadar tüketimi yapılmalıdır. Aşırı tüketimi insan sağlığı için zarar oluşturabilir.
GÜLHATMİ TOHUMU NE ZAMAN EKİLİR?
Gülhatmi tohumu genellikle kış aylarında ekilmesi tavsiye edilir. Eğer dış mekânda ekecekseniz şubat, mart, nisan gibi düşünebilirsiniz. Eğer iç mekânda ekmeyi düşünüyorsanız kış aylarını tercih edebilirsiniz. Gülhatmi tohumlarını ekmeden önce 24 saat boyunca tülbent içerisinde nemli bir şekilde bekletmeniz gerekir. Çimlendirirken 18-20 derece sıcaklığı tercih etmelisiniz. Çimlenme süresi 21-27 gün olarak değişebilmektedir. Işık gören bir ortam tercih edilmelidir.
GÜLHATMİ ÇİÇEĞİ NASIL KURUTULUR?
Gülhatmi sonbaharda açtığından kış aylarında yaprakları ve çiçekleri dökülmeye başlar. Eğer kurutmak istiyorsanız yaz ayından itibaren ekerek kışa hazırlayabilirsiniz. Eğer gülhatmi çiçeğini sulamayıp kuraklık sağlarsanız çiçek kuruyarak dökülecektir. Kendiliğinden kurumasını istiyorsanız kış ayını bekleyip kurutabilirsiniz.