Ginseng çayı bitkisinin köklerinden sökülerek kökleri çıkartılır. Daha sonra kökleri dilimlenerek kurutulur. Kuru şekilde ya da toz haline getirilerek insan sağlığına faydalı olan karışım elde edilir. Ayrıca ginseng bitkisinin yaprakları kurutularak çayı elde edilir. Ginseng çayı alternatif tıp yöntemi olarak kullanılır. Birçok hastalığa veya rahatsızlığa karşı faydası vardır. Ginseng çayı faydaları nelerdir? Diye merak ediyorsanız sizlere ginseng çayı faydaları ve hazırlanışını sunacağız…
GİNSENG ÇAYI FAYDALARI
GİNSENG ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?
Ginseng çayı yapmak için aşağıdaki adımları sırasıyla uygulayarak ginsen çayı yapabilirsiniz. İşte tarifi:
Ginseng çayı için kuru veya taze kök ya da toz halinde bulunan ginseng bulmanız gerekir. Taze ginseng zencefile çok benzer. Taze ginsengin kökünü ince ince dilimleyin ya da rendeleyin. Bir tencerenin için iki su bardağı su koyun ve kaynatın. 1 yemek kaşığı rendelenmiş taze ginsengi kaynamış suyun içine atarak 10 dakika demlenmeye bırakın. Ve afiyet olsun.
Eğer toz ginseng çayı hazırlayacaksanız bir bardak suyu kaynatın biraz soğumaya bırakın. Daha sonra bir tatlı kaşığı ginseng tozunu ekleyin. 10 dakika demlemeye bırakın. Bardağın ağzını kapatmayı unutmayın. Çay demlendikten sonra günde bir bardak tüketebilirsiniz.