Balkabağının faydaları oldukça fazladır. Cilde, kilo vermeye ve mideye iyi gelen birçok özelliği bulunmaktadır. Pişirildiğinde, tüm balkabağı yenilebilir! Cilt, küspe ve balkabağı çekirdeğinin faydalarından, bu yiyeceği pişirerek yararlanabilirsiniz. Tohumları yerinde tutan telli kısımları çıkarmanız yeterlidir. Peki, şifalı bir yiyecek olan balkabağının faydaları nelerdir? Haberimizde, balkabağının kalorisi ve besin değeri ile faydaları ve bu yiyecek ile ilgili bilmeniz gerekenler yer almaktadır.
BALKABAĞININ FAYDALARI
Kabak, sindirimi yavaşlatan lif açısından zengindir. Kabak daha uzun süre daha tok hissetmenizi sağlar. Bir fincan konserve balkabağında yedi gram lif var. Bu, iki dilim tam tahıllı ekmekte alacağınızdan daha fazlası. Kabak doluyor olabilir, ancak aynı zamanda düşük kalorili bir süper stardır. Konserve kabak yaklaşık yüzde 90 sudur, bu yüzden sizi nemlendirmeye yardımcı olmasının yanı sıra, porsiyon başına 50'den az kaloriye sahiptir.
Kabak, A vitaminine dönüşen bir karotenoid olan büyük bir potasyum ve beta-karoten kaynağıdır. Ayrıca, kalsiyum ve magnezyum dahil olmak üzere bazı mineraller, ayrıca E, C vitaminleri ve bazı B vitaminleri içerir.
Balbağı çok nadir olarak çiğ tüketilir.
KABAĞIN FAYDALARI: KABAK NEYE İYİ GELİR?
Balkabağının cilde faydaları
Kabak, C ve E vitaminlerinin yanı sıra beta-karoten içerir, bunların hepsi cildimizin sağlığında önemli bir rol oynar.
C vitamini doğal olarak vücut tarafından yapılmaz ve bu nedenle kolajen oluşumunda rol oynadığı, morarmayı önlemeye yardımcı olduğu ve yara iyileşmesine yardımcı olduğu için her gün diyetten almamız önemlidir.
E vitamini mükemmel bir antioksidandır ve C vitamini ile birlikte hareket ederek güneş hasarına karşı koruma sağlar ve cildin kurumasını önler. A vitamini veya beta-karoten de güneşin UVB ışınlarından cildin korunmasında rol oynar ve güneş kremi hala gerekli olmasına rağmen güneş yanığına karşı korunmaya yardımcı olabilir!
Kabak göz sağlığı için iyi midir?
A vitamini eksikliği, azalmış görme veya hatta körlük ile bağlantılıdır. Beta-karoten ve C ve E vitaminleri, gözleri korumaya ve yaşa bağlı göz hastalıkları riskini azaltmaya yardımcı olabilir.
Kabak metabolik sendrom riskini azaltmaya yardımcı olabilir
Metabolik sendrom, daha sonra koroner kalp hastalığı ve inme riskinizi artıran diyabet, obezite ve yüksek tansiyon kombinasyonunun tıbbi adıdır.
Japonya'da 2015 yılında yapılan bir araştırma, meyve ve sebzelerde bulunan ve portakal, sarı ve yeşil renklerini veren pigmentler olan karotenoidlerde yüksek diyetlerin metabolik sendrom gelişimini önlemeye yardımcı olabileceğini buldu.
Kabak bağışıklık sistemini destekler
Parlak turuncu renkleriyle belirtildiği gibi, kabaklar tüketildiğinde A vitaminine dönüştürülen beta-karoten içerir. Araştırmalar, A vitamininin yaklaşık% 80'inin sindirim sisteminde olduğu bağışıklık sistemini desteklemede önemli bir rol oynadığını göstermiştir. Daha ileri araştırmalar, A vitamini de dahil olmak üzere diyetin bağışıklık sistemi fonksiyonu üzerinde doğrudan bir etkiye sahip olduğunu göstermektedir.
Kabak kanseri önlemeye yardımcı olabilir mi?
Kanseri önleyebilecek tek bir 'süper gıda' yoktur ve kanser için belirli risk faktörleri diyetle ilgisiz olsa da, sağlıklı bir diyet yemenin kanser riskini azaltabildiğine dair kanıtlar vardır. Hepsi kabakta bulunan karotenoidlerin, A vitamini ve E vitamininin antioksidan özelliklerinin meme kanserine karşı koruyabileceğini gösteren bazı kanıtlar vardır.
BALKABAĞININ KALORİSİ VE BESİN DEĞERİ
Bir fincan pişmiş kabak (245 gram) şunları içerir (2):
TGA: Tavsiye Edilen Günlük Alım
BALKABAĞI ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI
Kabak çekirdeği "pepita" olarak da bilinmektedir
Bu, Meksika İspanyolcası terimidir
Balkabağının sert beyaz tohumlarından farklı olarak, marketlerden satın aldığınız çoğu kabak çekirdeğinin kabuğu yoktur.
Bu kabuksuz tohumlar yeşil, düz ve oval şekillere sahiptir.
Kabuksuz kabak çekirdeğinin 30 gramında, esas olarak yağ ve proteinden oluşan yaklaşık 151 kalori mevcuttur
Kabak çekirdeği karotenoidler ve E vitamini gibi yüksek derecede antioksidanlar içerir.
Antioksidanlar herhangi bir iltihap ya da enfeksiyonu azaltabilir ve hücrelerinizi zararlı serbest radikallerden koruma özelliğine sahiptir. Bu nedenle antioksidan bakımından zengin gıdaları tüketmek birçok hastalığa karşı korunmaya yardımcı olmaktadır ve bu gıdalar arasında balkabağı çekirdeği de yer almaktadır.
Kabak, besin açısından zengin içeriğe sahip bir gıda olarak kabul edilir.
Bu, besinlerle dolu olmasına rağmen kalorileri inanılmaz derecede düşük olduğu anlamına gelir.
Balkabağı zayıflatır mı
Özet olarak söylemek gerekirse, kabak kilo vermeye yardımcı bir besindir, çünkü pirinç ve patates gibi diğer karbonhidrat kaynaklarından daha fazla tüketebilirsiniz, ancak yine de kabak yediğinizde daha az kalori alırsınız.