Unutkanlık kimi zaman hafif olup, bazen de ciddi bir hastalığın habercisi olabilir. İşin ciddi kısmı biraz daha azınlıktadır. Hafif yakınmaların, sizleri fazla endişelendirmeden genellikle sosyal hayattan kaynaklandığını şimdiden söylemekte fayda var. Unutkanlığın en büyük nedenini stres veya kafanın sürekli bireylerle takıntılı olması oluşturmaktadır.
UNUTKANLIK NEDİR?
Unutkanlık, hatırlama konusundaki kalıcı bir başarısızlıktır. Bu durum beyindeki birtakım değişikliklerden kaynaklanabileceği gibi yaşlanmanın normal bir parçası veya bir hastalık belirtisi olabilir. Unutkanlığın yaygın nedenleri yaşlanma, ilaçların yan etkileri, travma, vitamin eksiklikleri, beyin kanseri, ve beyinde meydana gelen enfeksiyonlar olarak sayılabilir.
Yaşlanan bir yetişkinde normalin de ötesinde olan hızlı bir şekildeki unutkanlık Alzheimer hastalığı ve vasküler demans gibi bir hastalığın belirtisi olabilir. Bu durumda altta yatan nedeninin belirlenerek en kısa sürede tedaviye başlanması çok önemlidir.
Başın bir yere çarpılması sonucu oluşan ani ve akut unutkanlıklar da vardır. Travmalarda unutkanlığa ek olarak vücudun bir tarafında ani zayıflık veya uyuşma, şiddetli baş ağrısı, konuşma güçlüğü gibi durumlar söz konusu ise derhal tıbbi yardım alın. Unutkanlığınızın hızlı ilerlediğini ve kalıcı olduğunu farketmişseniz doktora gitmekte geç kalmamalısınız.
UNUTKANLIĞA KARŞI GÜNDE İKİ KEZ YÜRÜYÜN
KIRMIZI SOĞAN UNUTKANLIĞA İYİ GELİYOR