Yüksek yargıda devrim niteliğinde değişiklikler getiren TBMM Genel Kurulu'ndan geçmesinin ardından paralel yapıya yakınlığıyla bilinen bazı Yargıtay ve Danıştay üyeleri harekete geçti. Düzenlemenin Meclis'te görüşülmeye başlanmasından sonra Yargıtay'da Kozmik Oda'da arama yapan eski Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Kadir Kayan'ın da aralarında bulunduğu 6 üye emekliliğini istemişti. Dün de Yargıtay ve Danıştay'ın bazı üyeleri daha önce benzeri görülmemiş bir skandala imza attı.
EGE İMAMI YARGITAY'A TAKILDI
21 ÜYE BASININ KARŞISINDA ŞOV YAPTI
Toplam 21 üye, söz konusu düzenlemeyi protesto etmek için Yargıtay Başkanlığı önünde cübbeleriyle basının karşısına geçti. "Yargıtay ve Danıştay üyeleri" adına hazırlanan açıklamayı ise Yargıtay 5. Hukuk Dairesi Üyesi Salih Özaykut okudu. Böyle bir yetkisi olmadığı halde düzenlemenin geri çekilmesini talep eden üyeler, açıklamanın ardından ise hazırladıkları bildiriyi dağıttı.
FETÖ YÜKSEK YARGIDAN TEMİZLENECEK
MECLİS'İN KABUL ETTİĞİ YASAYI TANIMIYORLAR
Açıklamasında Yargıtay ve Danıştay yönetimini kanuna karşı çıkmamakla suçlayan Özaykut, hükümete de suçlamalar yöneltti. Yargıdaki bazı meslektaşlarını 'yandaşlıkla' suçlayan Özaykut, Meclis'in kabul ettiği yasayı yok hükmünde ilan etti: Anayasaya ağır ve açık aykırılık içerdiğinden hukuken de yok hükmünde kabul edimelidir. Bu nedenle, bu aşamada beklentimiz bu düzenlemenin geri çekilmesidir.
YÜKSEK YARGIYA PARALEL NEŞTERİ
BİZ HUKUKÇUYUZ!
Daha sonra söz alan Yargıtay 18. Hukuk Dairesi üyesi Mehmet Kamacı ise skandal eyleme yönelecek eleştilerin önünü almak için peşin peşin savunma yaptı.Kamacı, "Sokağa çıkmayı yüksek yargıçların hiç birisi arzu etmez. Çünkü biz hukukçuyuz. Yapılması gereken bir şey varsa hukuk çerçevesinde yapmak mecburiyetindeyiz. Kendimizi ifade etme olanağı elimizden alındığı için bugün basına açıklama yapmak zorunda kaldık. Bu da en doğal hakkımız" şeklinde konuştu.