Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Tanka nasıl çıkılır?

İnternetin en büyük arama motoru Google, Türkiye ve dünyada en çok aranan kelimelerin ve en son trendlerin yer aldığı 2016 arama trendleri listesini açıkladı. Öne çıkan soru başlıkları ve konular şöyle: 'Nedir', 'Nasıl', 'Diziler', 'Genel Arama', 'Kişiler', 'Yemek Tarifleri'. Bu kategorilerde ilk beşe girenler ise şöyle sıralanıyor:

Nasıl?
Slime yapımı
KPSS başvurusu
Tanka nasıl çıkılır?
Cirit nasıl oynanır?
Migren tedavisi

Nedir?
Artık yıl
Güneş tutulması
Dünya Kadınlar Günü
OHAL
Saat farkı

Diziler
Kiralık Aşk
Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz
Aşk Laftan Anlamaz
No: 309
Kara Sevda

Genel Aramalar
EBA- Eğitim Bilişim Ağı
Pokemon Go
Darbe
Olimpiyatlar
Avrupa Şampiyonası

Kişiler
Aleyna Tilki
Oya Aydoğan
Mustafa Koç
Tarık Akan
Emre Mor

Yemek Tarifleri
Trileçe
Mücver
İstiridye Mantarı
Magnolia
Lazanya

Elbette Google aramalarında, insan ihtiyaçları ön plana çıkıyor. Migren tedavisi, KPSS başvurusu, saat farkları ve OHAL kararlarının merak edilmesi normal.
Dizilerdeki aranma trendi ise o yapımların başarısı ya da çok konuşulan sahneleriyle alakalı olsa gerek. Öyleyse fazla tartışmaya, reytinglere bakmaya gerek yok.
2016'nın öne çıkan dizileri; 'Kiralık Aşk' ve 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'.
'Genel Aramalar' kategorisinde Darbe ve Avrupa Futbol Şampiyonası'nın öne çıkması da doğal.
Her zaman darbe olmuyor! Avrupa Şampiyonası'na da nadir katılıyoruz.
'Kişiler' bazında 2016'da ölümlerine çok üzüldüğümüz Tarık Akan, Mustafa Koç, Oya Aydoğan'ın öne çıkması da normal. 2016'da sporda bizi en çok heyecanlandıran da Emre Mor'du. 'Kişiler' bazında Aleyna Tilki'nin birinci olmasını ise ben bir gazetecilik başarısı olarak görüyorum.
GÜNAYDIN, 16 yaşındaki şarkıcı Aleyna'nın izinsiz olarak içkili mekanlarda sahneye çıkmasıyla ilgili çok haber yaptı ve bu haberler çok okundu. Yemek kategorisinde 'Yine mi trileçe?' demeden edemiyorum. Bir tatlı bu kadar mı popüler olur!? Tat olarak çok iddialı değil ama sağlıklı, hafif oluşu ve yeni keşfedilmiş olması trileçeyi 2016'da tatlıların kralı yapmış.

BU KALE YIKILMAZ!

Lütfen listelerdeki sıralamalara tekrar bakın, bir sonuç gerçekten ezber bozucu! Evet, Türk halkının 'Tanka nasıl çıkılır?' diye merak edip Google'da arama yapması ve bu aramanın insanoğlunun en temel soru cümlesi 'Nasıl' kategorisinde üçüncü sırada olması çok şey anlatıyor!
15 Temmuz darbe girişiminde tankları durduran halkımız, birçok insana da ilham kaynağı oldu. 15 Temmuz'dan önce kimin aklına gelirdi tanka nasıl çıkılacağını öğrenmek? Demek ki halkımız hâlâ darbe tehlikesinin geçmediğini düşünüyor ve bir daha böyle bir girişim yapılırsa hazırlıklı olmak istiyor. Allah korusun, yeni bir darbe girişimi olsa, iç savaş çıksa, ülke işgal edilse de Türk halkı artık tankları nasıl durduracağını biliyor. Bir yandan da tanka çıkmayı öğrenmek trajik bir sonuç aslında ama bu sonuç bile Türkiye'nin ne kadar büyük badireler atlatarak tek yürek olduğunu gösteriyor. Büyüksün Türk halkı, içeriden ya da dışardan seni kimse yıkamaz!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA