Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sanatçıların polis ziyareti

Bir hafta önce 'Hollywood İncirlik'e geliyor ya bizimkiler?' başlıklı yazımda Scarlett Johansson, Chris Evans, NBA efsanesi Ray Allen'ın Adana'daki İncirlik Amerikan Üssü'nü ziyaret etmesinden bahsetmiştim.
Hollywood yıldızlarının dünyadaki birçok ABD üssüne ve uçak gemilerine gidip askerlere moral vermelerinin bir gelenek olduğunu yazmıştım.
'Bizim sanatçılar neden askerimizi, polisimizi ziyaret etmiyor?', 'İncirlik'te rutin uçuşlar düzenlemek dışında sıkıntıdan patlayan ABD askerinin mi, yoksa her hafta bir şehit haberinin geldiği Güneydoğu'da PKK ile, Suriye'de ise DAEŞ ile mücadele eden Türk askerinin mi daha çok morale ihtiyacı var?' diye sormuştum.
Beşiktaş'taki bombalı saldırılardan sonra futbolcusundan sanatçısına herkes polisimize sarılıyor, onların acısına ortak oluyor.
İşte bir ülkeyi ülke yapan bu dayanışma ruhudur.
Bugünlerde asker ve polislerimizin morale ve yalnız olmadıklarını hissetmeye çok ihtiyaçları var.
Tam bu yazıyı yazarken bir haber aldım Çevik Kuvvet'in merkezi Bayrampaşa'yı birçok ünlü sanatçı ziyaret etmiş. Grupta Orhan Hakalmaz, Sinan Özen, Ece Erken, Muazzez Ersoy, Doğukan Manço, Metin Şentürk, Emre Kaya, Tülin Şahin, Yavuz Bingöl, Şafak Sezer, Saruhan Hünel ve Erkan Petekkaya gibi birçok sanatçı varmış. İşte bunlar güzel hareketler; polisimizin morale çok ihtiyacı var.
Öte yandan toplum olarak bazı şeyleri hep acı bir olay yaşadıktan sonra hatırlıyoruz. Biz huzurlu yaşayalım diye gerektiğinde canlarını veren askerimiz, polisimizin her zaman hatırlanmaya ve morale ihtiyaçları var aslında.
Keşke Amerikan ordusundaki geleneğin bir benzeri bizde de olsa. ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, Türkiye'yi ziyaretinde Scarlett Johansson'ı, Chris Evans'ı beraberinde getirmişti. ABD ordusu karada, denizde, dünyanın öbür ucunda bir uçak gemisinde askerini sanatçısıyla buluşturuyor. Bizim Savunma Bakanlığı'nın da bu tarz organizasyonlar düzenlemesi lazım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA