Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Esnaf dolara savaş açıyor, zengin pusuda bekliyor

Bilecik'te Trabzonlu Yüksel Usta'nın Yeri adlı bir lokantası bulunan Yüksel Yıldırım, 500 dolar veya Euro bozdurup makbuz getiren müşterilerine bedava yemek veriyor. Iğdırlı berber İhsan Salman, 250 dolar bozdurup fişini getirenlere ücretsiz saç sakal tıraşı yapıyor. İstanbul Eyüp'te fırıncı Gökhan Kuk, 250 dolar ve Euro'yu bozdurup makbuzunu getiren vatandaşlara ücretsiz ekmek veriyor. Tekirdağlı kokoreççi Efkan Kılıç, 300 doları bozduranlara kokoreç ve ayranı bedavaya veriyor.

AYNI GEMİDEYİZ
Bunlar gülünüp geçilecek haberler değil! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dövizleri bozdurup Türk lirası ve altına yatırım yapma çağrısından sonra harekete geçen küçük esnaf, ekonomiye sahip çıkıyor.
Peki, hiç dev holding sahiplerinin, sanatçıların, yıldız futbolcuların dolar bozdurma kampanyası başlatmasına ya da sembolik bir davranışına şahit oldunuz mu? Bir-iki söylemde bulunan var ama daha gündem yaratan olmadı. Kokoreççi, berber daha çok gündem yarattı yahu!
İşte acı gerçek:
Kokoreççi Efkan Abi, berber İhsan kardeş bu ülkeyi daha çok seviyor ve ona sahip çıkıyor.
Bu ülkede şehit olan da, teröre kurban giden de, darbeye direnen de, doları bozdurup ekonomiye sahip çıkan da garibanlar ve orta direk esnaf.
Dolar yükseldikçe siyasi kriz çıkmasını bekleyenler, bu halk oldukça avcunu yalar!
Türkiye, zor bir süreçten geçiyor; 15 Temmuz darbe girişimi, mülteci sorunu, terör saldırıları, turizm sektöründe yaşanan kriz, AB'nin baskıyı giderek artırması ve son perdede doların çılgınca yükselişi... Bu kadar badireye rağmen Türkiye'nin ayakta durması önemlidir.
Her ülke, üst üste gelen bu kadar krizi atlatamaz. Fırıncısı, kokoreççisi, berberi üç kuruş para kazanıp ülke ekonomisine katkı yapmak için çırpınırken, zenginlere daha çok iş düşüyor.
Sağcısı, solcusu, dincisi, Kemalist'i; herkesin birlik olma zamanı. Kavgayı bir tarafa bırakıp ekonomiye sahip çıkmalıyız.
Hepimiz aynı geminin yolcularıyız.
Bu geminin batmasından, az veya çok herkes zarar görür.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA