Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ'ın Süper Lig ihalesinden beklentisi 600-650 milyon dolardı ama 500 milyon dolara satıldı. Öte yandan Gümüşdağ ve TFF Başkanvekili Hüsnü Güreli; kulüplerin yeni ihaleden, Haziran ayı itibariyle bugünkü gelirlerinden yüzde 47.50 civarında daha fazla olacağını açıkladı. Gümüşdağ ve Güreli, ihaleden 600- 650 milyon dolar beklerken bu gelire +KDV'yi de ekliyor muydular acaba? Yeni ihalede kulüplerin gelirinin artışında TFF'nin yayın haklarından aldığı yüzde 12 payının yüzde 4'e düşürülmesinin de etkisi olduğunu unutmayalım!
2010 yılında yapılan son ihalede Süper Lig'in yıllık yayın hakkını 424 milyon dolar karşılığında Digiturk almıştı.
İhale dört sene için gerçekleştirilmiş ama 3 Temmuz sürecinde yayıncı kuruluşun yaşadığı maddi kayıp yüzünden sözleşme iki yıl daha uzatılmıştı.
Şimdi bazıları 2010'da yıllığı 424 milyon dolar eden Süper Lig'in 2017 Haziran ayı itibariyle 500 milyon dolara çıkmasını yeterli bulmuyor ve yedi yılda artışın daha fazla olması gerektiğini söylüyor. Yedi yıl sonra yaklaşık yüzde 50 artışı az bulanlar, '2010'dan bugüne fiyat artışı yüzde 50'de kalan ne var?' diye soruyorlar. En basit örneğiyle 'Ev ve araba fiyatlarındaki yedi yılda yaşanan artışı hesaba katın' diyorlar.
Bir başka grup ise 'Süper Lig'de oynanan futbol kötü, dünya derbisi olduğu iddia edilen Fenerbahçe-Galatasaray maçını yayınlayan yabancı ülke yok, kulüpler borç batağında.
Süper Lig'e yıllık 500 milyon dolar vermek Beşiktaş'ın Tabata'yı 8 milyon Euro'ya almasına benziyor' diyor. beIN Media Group'un da 40'a yakın ülkede yatırımları var; elbette onların da bir bildiği vardır, paralarını çöpe atacak halleri yok. Süper Lig'in kalitesi düşük olsa da Türkiye'de futbola olan sevgiyi de yabana atmayalım; bugün tribünler boş ama insanlar maçları evlerinden izliyor, kafeler, restoranlar, barlar büyük maçlarda hep dolu.