Adanaspor-Galatasaray maçı sonrası Beyaz TV kanalından bir muhabir, teknik direktör Jan Olde Riekerink'e şu soruyu yöneltti: "Çok mütevazı bir insansınız. Gittiğiniz her yerde seviliyorsunuz. Bunu biz de görüyoruz. Geçtiğimiz hafta çıkan bir haberde; kızınızın Hollanda'da bir yerde çalıştığı, garsonluk yaptığı yazıyordu. Bunu da saygıyla karşılıyoruz. Haber doğruysa, bu mütevazılığınızı ailenize de aşıladığınızı görüyoruz. Şuraya gelmek istiyorum; bir altyapı hocası olarak, bu mütevazılık konusunda altyapı futbolcularına ne dersler veriyorsunuz?"
Bu soruya karşılık Riekerink; "Bu belki maçla çok ilgili bir soru olmadı. İki kızım var, bazen çalışıyorlar da ama şu anda okuyorlar. Diğer taraftan, 30 senedir futbolun içindeyim. Büyük kulüplerde daha alt seviyelerde de çalıştım. Biz futbolda aktörleriz" cevabını verdi.
Ve basın toplantısı sonrası Galatasaray kulübü, soruyu yönelten muhabirin akreditasyonunun iptal edildiğini ve Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki antrenmanlara ve basın toplantılarına giremeyeceği açıkladı.
Enteresan bir durum değil mi? Ortada infial yaratacak bir soru yok. Muhabir, bir magazin haberi olan Riekerink'in kızının garsonluk yapmasını babasının mütevazılığına, oradan da altyapıya bağlayan çok saçma bir soru yöneltmiş. Bir maç sonu röportajında sorulmayacak, saçma bir soru olmuş.
SAÇMA SORU
Bu soruyu lifestyle röportajlarda sorabilirsiniz. Ama bu saçma soruyu sordu diye de bir muhabirin akreditasyonu iptal etmek daha saçma bir hareket. Olay baştan garip aslında, Galatasaraylı taraftarlar; muhabirin, Riekerink'i aşağılamaya çalıştığını düşünüp sosyal medyada bir linç kampanyası başlatmıştı. Büyük ihtimalle Galatasaray kulübü de bu kampanyanın etkisinde kalıp muhabirin akreditasyonunu iptal etti. Bence muhabir bu olaydan ders alıp bir daha saçma soru sormadan işini yapmaya devam edebilirdi.
Galatasaraylıların anlamadığı galiba şu: Hollanda'da ünlülerin çocukları, sırf aileleri zengin diye bizimkiler gibi çalışmamazlık etmiyorlar.
Orada ünlülerin çocuklarının garson olması ya da pizzacıda çalışması ayıp değil! Kaldı ki, garson olmak utanılacak bir durum değil.