Giriş Tarihi: 15.05.2020 16:30
Güncelleme Tarihi: 15.05.2020
16:47
Mor ekmekten sonra, ilk kez mor simit üretildi
Japonya'da zorunlu olarak tüketilen mor ekmek Türkiye'de ilk kez üretildiği Malatya'da önce rengi ile dikkat çekti. Çok sağlıklı olduğu anlaşılan mor ekmeğe şimdi mor simit eklendi. İstanbul Üniversitesi'nde 12 yıllık çalışma sonucu üretilen ve başta şeker hastalığı olmak üzere birçok rahatsızlığa iyi geldiği belirtilen mormiksten üretilen ekmekten sonra bu kez dekez Edirne'de simidi de üretildi. İstanbul Üniversitesi Sankara Beyin ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi Kurucusu Prof. Dr. İhsan Kara, özellikle koronavirüs günlerinde en büyük risk grubundaki kronik rahatsızlığı bulunan hastalara mormiksten üretilen ürünlerin iyi geldiğini söyledi.