Dünyanın en lezzetli çorbaları, Tasteatlas adlı sitede listelendi ve listede iki Türk çorbası var. Her gün masalarımızda bulunan yemekleri dünya mutfağından türlü türlü çorbalar arasında görünce insan mutlu ediyor.
Özellikle Uzak Doğu ve Güney Asya mutfağıyla dolu bir ortamda ilk 10 sırada bir Türk çorbasına yer verilmesi dikkat çekiyor.
48. SIRADA YAYLA ÇORBASI VAR
Listenin ilk 10 sırası genellikle dikkat çekse de bizim için listenin 48'nci sırası da önemli. Listenin 48'nci sırasında yayla çorbası bulunuyor. Site, yayla çorbasını tanımlarken isminin dağlarda yer alan yaylalardan geldiğini, sebep olarak en iyi yoğurdun yaylalardan geldiğini dile getiriyor. Genellikle sıcak servis edilen yayla çorbası, pul biber ile servis edilir detayı da yer alıyor.
TÜRK YEMEĞİNE BENZER BİR YUNAN ÇORBASI: YOUVARLAKIA
Listenin 20'nci sırasında birçoğumuzun alışık olduğu bir yemeğin Yunan versiyonu bulunuyor. Youvarlakia diye adlandırılan yemek, bizim terbiyeli sulu köftemize çok benziyor. Köfteler daha büyük olsa da içerik olarak neredeyse aynı.
LİSTENİN İLK SIRASI TARTIŞMA YARATTI
Etli, Hindistan cevizi sütlü Khao soi, listenin birinci sırasında yer aldı. Birçok yemek sitesi, bu kararın yanlş olduğunu söyleyerek tartışmaya açtı. İçinde esmer şekerinde yer aldığı çorbada noodle da yer alıyor. Bazı tariflerde içine köri de koyuluyor. Oldukça karışık bir yemek olması, ilk sırada olmasına dair eleştiriler getirdi. Yemeğin Türkçe karşılığı kesilmiş pirinç olarak çevrilebilir.
İşte en lezzetli 10 çorba
9 – Lohikeitto (Somon çorbası) - Finlandiya
Finlandiya'da en çok tüketilen ürünlerden olan somon, çorbada da kendini buldu. Kış çorbası olarak karşımıza çıkan çorba, somonun içinde patates ve havuç ile yapılıyor.
8 – Rawon – Endonezya
Siyah keluak somunu ana malzeme olarak kullanılır ve ceviz ile aroma verilir. Sığır çorbasıdır. Java Adasına özgüdür.
7 – Sinigang - Filipinler
Ekşi ve tuzlu tadı ile birçok insanın hayranı olduğu çorba, aynı zamanda yahni kategorisinde yer alıyor.
4 - Tonkotsu ramen – Japonya
Tonkotsu, Japoncada domuz kemiği demektir ve yemeğin ana ürünü de domuz etidir.
3 – Ramen – Japonya
Artık Türkiye'de de yaygın olarak yenilen ramenin malzemeleri arasında noodle, haşlanmış yumurta, et ve sebze bulunmaktadır.