Kalp, tansiyon ve diyabet gibi ciddi rahatsızlıkları tetikleyen yanlış beslenme konusunda uzmanlar uyardı:
'Yedikleriniz kadar tükettiğiniz miktarlar da önemli. Elinizi kullanarak doğru ölçüye ulaşabilirsiniz'
Sağlıklı ve uzun ömürlü bir yaşam için yediklerimiz kadar tüketilen miktara da dikkat etmek önem taşıyor.
Kırmızı et:
Sağlıklı bir beslenme programında 100 gr. et tüketiminin yani bir avuç içi kadar et yemenin doğru olduğu belirtiliyor.
Öte yandan bir haftada 500 gramdan fazla et yemek zararlı olabileceğinden diğer protein kaynağı balık, fasulye veya bakliyat gibi besinlere yönelin.
Balık:
Mezgit, morina gibi beyaz balıkların kalori ve yağ oranı oldukça düşüktür. Omega-3 kaynağı balıkların saç, tırnak sağlığının yanı sıra bağışıklığı da güçlendirdiği biliniyor.