Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte Rusya ile ters düşen Avrupa, kara kara kışın ne yapacağını düşünüyor. Rusya'nın Avrupa'da pek çok ülkeye gaz akışını kesmesi ya da kısıtlaması, ülkelerin genelinde endişeye yol açtı.
Öyle ki Almanya, şimdiden soğuk geçecek aylara karşı planlar yapmaya başladı. Alman basınına göre, krizle ilgili bir zirve bile düzenlenecek. Alman Sanayiciler Federasyonu (BDI), gaz kıtlığının sanayinin diğer kollarına da sıçrayarak üretimde sıkıntılara neden olabileceğini söyledi.
Yapılan açıklamada, "Siyaset ve iş dünyası, yaz aylarını gaz tasarrufu yapmak ve depolama tanklarını yaklaşan ısıtma mevsiminden önce doldurmak için kullanmalı" denildi.
Öte yandan Rusya ile iyi iyilişkiler içinde olan Türkiye'nin böyle bir endişesi bulunmuyor. Aynı zamanda Avrupa Birliği (AB), krizin çözümü için gözünü Türkiye'ye çevirdi.
Azerbaycan'dan Avrupa'ya gaz taşıyan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) ile Türkiye, AB için kilit bir rol mü oynuyor? Yaşanan gaz krizinin Türkiye'ye etkileri ne olur? Avrupa için tehlike çanları çalıyor mu? Merak edilen bu soruları Kocaeli Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Yunus Furuncu sabah.com.tr'de cevapladı.