Çikolatayı yaparken orijinal Dubai çikolatasını örnek aldıklarını ama kendi dokunuşlarını kattıklarını belirten Erzurumlu usta Selami Atiş'in hazırladığı bu çikolatanın, diğer benzerlerinden en büyük farkı içerdiği Erzurum'a özgü malzemelerden geldiğini söyledi. Çikolatanın içinde, şehrin coğrafi işaretli ürünlerinden tel kadayıf ve tereyağı bulunmasının yanı sıra, Erzurum'un sert kış koşullarında bağışıklığı desteklemek amacıyla zerdeçal da kullanılıyor. Erzurum lezzetleriyle tatlanan Dubai çikolatası, hem lezzetli hem de sağlıklı bir seçenek olarak rakiplerine fark atıyor.
Erzurum'un coğrafi işaretli ürünleri bu çikolatada
Çikolatayı üretmeye nasıl başladığını anlatan Selami Atiş, sosyal medyada gördükten sonra bu ürünü denemeye karar verdiklerini belirtti. Selami Usta, "Başta çok zorluk yaşadık, tarif tutturmak kolay olmadı. Ama kendi yorumumuzu katarak ortaya lezzetli bir sonuç çıkardık. Dubai çikolatasının orijinal lezzetini bozmadan, Erzurum'un tereyağı ve zerdeçallı kadayıfını ekleyerek ona yöresel bir dokunuş kattık. İçine Antep fıstığı, tereyağı ve Erzurum'un tel kadayıfını ekledik. Kadayıfı kendimiz döküyoruz ve zerdeçal ile renklendiriyoruz. Bu sayede lezzeti daha da artırdık" ifadelerini kullandı.
İki hafta içinde 500 kilogram satış!
Atiş, ürettikleri çikolatanın fiyatının benzerlerine göre uygun olduğunu belirtti. 200 gramlık paketleri 300 TL'ye sattıklarını ifade eden Selami Usta, "Kullandığımız malzemeler oldukça kaliteli. Erzurum'un en iyi tereyağını, kendi yaptığımız tel kadayıfı ve kaliteli fıstığı kullanıyoruz. Buna rağmen fiyatımız benzerlerine göre daha makul" dedi. Selami Usta çikolatanın Erzurum'da kısa sürede büyük ilgi gördüğünü ve iki hafta içinde 500 kiloya yakın satış yapıldığını söyledi. Özellikle öğrenciler ve şehir dışından gelenler bu yeni lezzeti tatmak için büyük talep gösterdiğini belirten Selami Usta, Erzurum'a has yeniden yorumlanan Dubai çikolatasını herkesin tatması gerektiğini belirtti.