Abuzittincim,
Hafta içinde Kanser Günü vardı medyada ilgi çekici yayınlar oldu. En çok dikkatimi çeken Prof. Erkan Topuz Hoca'nın dedikleriydi. Topuz hoca, alternatif tıbbın ne olduğunu Türkiye'de anlatan ilk kişidir. Ne yazık ki alternatif tıp bizde pek gelişmedi.
Mesela Batı'da doktorlar, altı yıl, yedi yıl, her neyse normal tıp tahsillerini yapıyorlar, alternatif tıpla ilgilenenler bunun üzerine iki veya üç yıl daha okumak durumunda kalıyorlar. Yani oralarda iş bu kadar ciddi.. Kullandığımız ilaçların çoğunun ham maddesi bitkiler, biliyorsun Abuzittincim.
Prof. James Duke, 300 binin üzerinde bitki olduğunu, bunlardan ancak 3 bininin incelenebildiğini yazıyor. Demek ki incelenmeyi bekleyen 297 bin bitki çeşidi daha var. İçlerinde insanlara yararlı kim bilir neler vardır? Ama alternatif tıp neden dünyada da pek hızlı gelişmiyor, çünkü ilaç firmalarının gelecekte bitkisel ilaçların kendi ürettiklerinin yerini alabileceği ihtimali ödlerini patlatıyor, bu yoldaki çalışmaları baltalıyorlar.
Nasıl baltalamasınlar, yalnız kanser ilaçlarında dönen para yıllık 300 milyar dolar kardeşim. Neredeyse tüm dünyada silaha yatırılan para kadar.
Sen 300 milyar dolarlık kemoterapi ilaç sanayiininin karşısına, şişesi 60 dolarlık "Acı kayısı çekirdeği" ile (Leatrile) çıkarsan ortalık birbirine girer tabii. Yanılmıyorsam, acı kayısı çekirdeği ile kanser kürünün mucidi Prof. Kerb'in Amerikan İlaç Dairesi FDA ile arasındaki dava hâlâ sürüyor. Çünkü ilk başlarda FDA "Acı kayısı çekirdeği"nin kanser hücrelerini öldürdüğünü kabul edip Leatrile adı verilen "gıda destekleyicisi"nin satışına izin vermişti.
Fakat sonraları bi kaç kişi ölünce Leatrile veya benzeri ürünlerin satışları yasaklandı. Acı kayısı çekirdeği siyanür, yani bi tür zehir içeriyor. Öyle avuç avuç yenilecek bi nesne değil. Belli ölçüsü, yolu yordamı var. Buna uymayanlar zehirlenebiliyorlar.
Amerika ne kadar yasaklarsa yasaklasın internete Leatrile veya Vitamin B17 veya Amygdaline diye girdiğinde karşına acı kayısı çekirdeği ile kanser kürü yapan, özellikle Meksika'da onlarca klinik çıkıyor. Şunu hemen söylemeliyim. Bu kanseri tedavi edecek yani ortadan kaldıracak bi uygulama değil. Ama kanserin ilerlemesini yavaşlatabiliyor veya durdurabiliyor. Hatta bazı klinikler erken vakalarda yüzde yüz sonuç aldıklarını ileri sürüyorlar.
Abuzittincim, konu pek iç açıcı değil ama ilgi çekici. Haftaya gene yazacağım bu konuda..
Münasip yerlerinden öperim.
Kardeşin Güneş
Tecellister@gmail.com