DANA kuyruğu temizleniyor, boğumlarından kesiliyor ki bu da maharet isteyen bir iş. Bilmeyen biri bıçağı daldırıyor elini de kesiyor. Sonra bu kemikli etler kuru soğan, kereviz ve kereviz sapı, havuç, pırasa, defne yaprağı, ve tane karabiberle harmanlanıp iki saat fırınlanıyor. Sonra büyük bir tencerede su ilave edip sekiz saat kaynatılıyor. Çıkan et suyu süzülüyor, kemikler ve yağlar ayıklanıyor. İşte bu kalan etler ve et suyu ile nohut pişiriliyor. Şimdi bu ne, diye merak edeceksiniz.. Yarın Kaçamak'ta yiyeceğimiz Dana Kuyruklu Nohut'un tarifi.. Nohut en sevdiğim yemeklerdendir. Ama Dana kuyruklusunu ilk defa duydum.. Meğer çok ender pişen bir kral yemeği imiş.. Niye ender bulunuyor.. Yarın bize pişirecek Güven Osma anlattı: "Süt danası kuyruğu bulabilmek başlıbaşına bir iş. Zira kuyruklar hayvanları kesime getiren çobanların hakkı imiş ve onlar alırmış. Kolay kolay da vermezlermiş kimseye, biz senede bir iki defa bulabiliyoruz topu topu.." 2004 senesinin ilk etli nohutu yarın Kaçamak'ta.. Herkese şimdiden afiyet olsun. Kaçamak tel: 0 212 291 66 76