Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

'Şehrimizin yüzü' değişiyor!

İstanbul'un gözde ilçesi Şişli'yi son zamanlarda hiç gördünüz mü? Özellikle Cumhuriyet ve Halaskargazi caddelerini...
Bir zamanlar dillerden düşmeyen "Şişli'de bir apartıman, Yoksa eğer halin yaman" operetindeki o güzel apartmanlar sanki geri dönmüş. Caddelere bakan o tarihi binalarda inanılmaz bir değişim hemen dikkati çekiyor.
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, son dönemde her ne kadar siyasi çıkışlarıyla ön planda görülse de, asıl işi belediyeciliği ihmal etmiyor.
"Kente sahip çıkmak uygarlıktır" sloganıyla yola çıkan Sarıgül, önce "Nişantaşı-Teşvikiye Kentsel Tasarım Projesi"ni hayata geçirdi. Ardından sıra Şişli'ye geldi...
Her iki dönüşüm projesinin başında ise deneyimli bir isim var: Mimar Erhan İşözen. Gerçekten el attıkları, dış cephesini değiştirdikleri her apartman hem kentin güzelliğine, hem de tarihi dokunun ortaya çıkmasına ciddi katkı sunuyor.
İşözen, Şişli'de yaşanan dönüşümün amacını Nazım Hikmet'in şu dizeleriyle açıklıyor:
"İki şey ancak ölümle unutulur, anamızın yüzü ile şehrimizin yüzü"
Şehirlerin yüzü gerçekten önemli. Bu nedenle Şişli'de başlayan değişimin dalga dalga İstanbul'a hatta öteki kentlere ulaşması gerekiyor.
Mimar İşözen şöyle devam ediyor:
"Amacımız Şişli'de örnek bir çalışmayı ortaya koymak. Hedefimize de ulaştık. Anadolu'dan birçok yerel yönetim çalışmalarımızı yakından izliyor. Onlara elimizden gelen katkıyı sunuyoruz."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA