Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Taksiciler "kara kutu" istiyor

İSTANBUL'DA ne yazık ki asayiş konusu bir türlü çözülemedi.
Her geçen gün hırsızlık, gasp ve kapkaç olayı azalacağına, aksine artıyor ve ciddi güvenlik sorununa dönüşüyor.
MOBESE sistemi yani sokaklara kamera konulması bu açıdan önemli bir adımdı ama göründüğü kadarıyla daha çok yaygınlaşması gerekiyor. Son bir ay içinde sadece 4 taksicinin öldürülmesi gerçekten ürkütücü değil mi? Zeytinburnu'nda iki hafta önce bir taksicinin boğazı kesildi, şimdi ölümle pençeleşiyor. Dün bir taksici yol vermedi diye hem karnından hem de bacağından bıçaklandı.
Bu kaygı verici gelişmeler üzerine İstanbul Otomobilciler Odası Başkanı Semih Kaçanoğlu, can güvenliği istediklerini belirterek şöyle diyordu: "Geçen hafta pazar günü İstanbul'un iki yakasından da cenaze kaldırdık. O cenazelerimize bir tek milletvekili dahi katılmadı . Bizim sorunlarımızla kimse ilgilenmiyor. Biz çocuğumuzun nafakası için çalışan insanlarımız."
Kaçanoğlu can güvenliği konusunda ise feryat ediyordu: "Her ay 4 arkadaşımızı kaybediyoruz neredeyse. Bu cinayetlere bir son verilmeli. İstanbul'un her yanına kameralı sistem zorunlu hale getirildi. Yetkililerden rica ediyoruz, taksilerde de " kara kutu " yerine geçecek görüntülü bir sistem kurulsun . Avrupa'da bu uygulama var. Bizde neden olmasın!"

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA