Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Büyükşehir'in Kadıköy rövanşı

İstanbul Kadıköy Bağdat Caddesi, 293 ada 2 parsel karşısında Üçel Büfe diye bir yer var.
Bu yerle ilgili, Kadıköy Belediye Başkanlığı'na 7 Mart 2006'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şaban Erden imzalı bir yazı gönderildi.
Yazıda aynen şu ifadeler yer alıyordu:
"Söz konusu yerlerde bulunan Üçel Büfe ve Çınaraltı Restaurant adlı yapıların, kısmen yeşil alan, kısmen de yol alanında kaldığı görülmekte olup, imar mevzuatına uygun olmayan bu yapılar hakkında ivedi yasal işlem yapılmasını rica ederim."
Bu yazıdan bir süre sonra bu kez İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Muammer Erol imzalı bir yazı daha gelir.
O da "Yıkım tarihini bize bildirin, araç gereç gönderelim" der. Buraya kadar her şey normal.
Kadıköy Belediyesi bu 'ivedi rica'ları yerine getirmek için hemen harekete geçer ama yıkamaz. Çünkü, büfe sahibi gelişmeleri öğrenince devreye Ankara'yı sokar.
Üçel Büfe'nin sahibi öyle sıradan bir vatandaş değildir. Devreye Ankara girince de İstanbul Büyükşehir Belediyesi çark eder ve bu kez, telefonlarla büfenin yıkılmaması rica edilir.
Ama artık ok yaydan çıkmış ve yıkım gerçekleşmiştir. İşte ne olursa bu karardan sonra olur. Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy'ün bu 'rica' dinlemez tavrına karşı ilginç bir 'misilleme' yapar. Kadıköy'ün ana arterlerindeki tüm simitçi tezgahları toplanır.
Anlayacağınız Büyükşehir Belediyesi'nin intikamı acı olur. Ve bir o kadar da manasız...
Şimdi Kadıköy Belediyesi'nin başı yüzlerce simitçiyle dertte. Bakılım çözüm bulabilecekler mi?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA