Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Danıştay'dan Ataşehir'e durdurma kararı!

İstanbul Ataşehir'de geçen yıl TOKİ tarafından yaklaşık 20 bin konutun temeli atıldı. Konutların yapımını da SOYAK, Ağaoğlu gibi Türkiye'nin önde gelen inşaat firmaları üstlendi.
Büyük reklam kampanyalarıyla kamuoyuna sunulan lüks konut inşatları büyük ilgi gördü. Ancak bu ilgi kadar Ataşehir sakinlerinin tepkisiyle de karşılaştı.
Ataşehir Sakinleri Dayanışma Derneği, yeni konutların bölgeye büyük yük getireceğini ileri sürerek, 'yürütmeyi durdurma' için Danıştay'a başvurdu.
Geçtiğimiz ay yani 13 Şubat 2006'da Danıştay 6. Dairesi bu başvuruyu değerlendirdi ve Ataşehir Sakinleri Dayanışma Derneği'nin, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nca yapılan 1/5000'lik planların yürütülmesinin durdurulması kararını verdi.
Peki şimdi ne olacak? Bu soruyu TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'a sorduk. Bayraktar kaygılanacak bir durum olmadığını, mevcut ruhsatların devam edeceğini ancak bölgede yeni ihale ve ruhsat veremeyeceklerini söyledi. Bunun için yeni 1/5000'lik planların yapılacağını da sözlerine ekledi.
TOKİ Başkanı, Danıştay kararını böyle yorumluyor ama kararın tüm planları kapsadığı da açık bir gerçek. Bu nedenle herkes inşaatların durup durmayacağını merak ediyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA