Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Soru-Cevap

Nihat Gökyiğit / TEMA Vakfı Başkanı

TEMA'daki çalışmalarınızdan söz eder misiniz?
Ağırlıkla kırsal kalkınma projeleri üzerinde çalışıyoruz. GAP'ta pamuk dışında ikinci bir mahsul arayışı içindeyiz. Türkiye'de nesli tükenmiş olduğu sanılan damızlık Kafkas ana arıyı, Artvin Borçka'ya bağlı Camili beldesinde keşfettik. Burada arı üretiyoruz. Arıcılık geliştikçe tarımın verimi artıyor.
TEMA'nın çabalarına karşı halkın tepkisi nasıl?
Çok emek istiyor. Birtakım sıkıntılar çekildi, şimdi anlaşıldı. Destek var. ama zamanında epey zorlandık.
TEMA'nın katettiği mesafe nedir?
Türkiye'de vakıf ve hayır işleri dediğinizde Kızılay'dan sonra en çok akla gelen isim TEMA. Türkiye genelinde 550 temsilcimiz, 200 gönüllü uzmanımız var. 45 üniversitede genç TEMA teşkilatı kuruldu.
Peki sizin arkanızda kim var?
Bizim arkamızda halk var. Bunlardan biri de SABAH Gazetesi. Şirketler, şahıslar projelerimize destek veriyor. TOBB ile beraber iki köy kalkınma projesi yaptık, başarılı oldu. Bir de Yavru Tema var, ilkokul çağındaki çocuklarımız teşkilatlanmaya başladı. 2005 yılında bir kurultay yapmak istiyorlar. En fazla eğitimle uğraştık. İmamlara, muhtarlara kadar herkese eğitim verdik. Ayrıca askeriye bizim uzmanlarımızı çağırıyor. TEMA'nın başarısı, herkesi kucaklamasında saklı..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA