Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?

G-Mall yanıyor... Haberi alır almaz, sayısız sıkıntı yaşayan İstanbul'da 'Bir bu eksikti' diye düşündüm. Anlatılanlar 'Ölüm Kapanı' na sıkışmış bir dehşeti yansıtıyordu. Can kaybı olmadığını öğrendiğimde bir 'Oh çektim.' İstanbul bir kez daha felaketin eşiğinden döndü. Konuyla ilgili konuştuğum uzmanlar iki konuya dikkat çekti. Birincisi bu tür yerlere
ruhsat verilirken dikkat edilmesi, ikincisi de sürekli denetim. G-Mall yeni yapılan bir alışveriş merkezi. Ancak yangın çıkış kapılarının açılmaması insanı dehşete düşürüyor.
Sinemada olan ve dehşeti yaşayan bir izleyici yaşadığı korku dolu dakikaları şu sözlerle açıklıyor: "Acil yangın çıkış kapılarının hiçbiri açılmadı. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Eğer itfaiye kapıları kırarak açmasaydı insanlar dumandan boğularak ölecekti."
Şimdi bu ne anlama geliyor? İstanbul'un en modern ve yeni alışveriş merkezi GMall'de gerçek buysa, İstanbul'un vay haline... Bu açıkça alışveriş merkezini yapanların kurallara uymadıklarını gösteriyor. Bu aynı zamanda buranın denetlenmediğini de gösteriyor.
Bu önemli, çünkü bizim insanımız kuralları yerine getirse bile sonradan değiştirebilir. Bu konuda Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk çarpıcı bir noktaya değiniyor: "Buraların yılda veya 6 ayda bir mutlaka kontrol edilmesi gerekiyor. Çünkü bu tür yerleri biz çok gördük, bir yıl veya iki yıl sonra yangın merdivenlerinin yeri kapatılıyor, oralara odalar ve küçük bölümler açılıyor. Oteller ve iş merkezlerinde bu tür yollara çok başvuruluyor." Bugün İstanbul bir felaketi ucuz atlatmanın sevincini yaşıyor. Ama artık bir ders alınmalı. En azından bu dehşeti yaşayanların hatırı için İstanbul'u yönetenler bir kez daha ne tür tehlikeler olabileceğini ve nerelerin denetlenmesi gerektiğini bir kez daha düşünmeli. Bu arada bir konuya da dikkat çekmek gerekiyor. Bugün İstanbul'un Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yine yok. Brüksel'de. Ama işin garip tarafı bu kez vekili İdris Güllüce de yok. O da Çin'de. İstanbul'u vekilin vekili Belediye Meclis üyesi Avukat Ahmet Selamet yönetiyor. Bu da iyi, en azından sahipsiz değiliz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA