Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Milletvekilleri ne iş yapar?

İstanbul'un sahibi var mı?.. İstanbul'un yöneticileri, kurumları, sakinleri kuşkusuz var ama sahibi olduğunu kimse söyleyemez. İstanbul'da yaşayanların büyük çoğunluğu bile "İstanbullu'yum" demiyor. İstanbul sevgisi sanki soyut bir kavram.
Şimdi bu soyut sevginin tipik bir sonucunu aktarmak istiyorum. 12 milyonluk bu metropolün 70 milletvekili var. Milletvekillerinin partiler arasındaki dağılımı ise şöyle: AK Parti: 42, CHP: 26 Bağımsız: 2 .
Peki İstanbullu ile vekilleri arasında nasıl bir ilişki var? Birbirlerini tanıyorlar mı?
Aralarında birçoğu bakan olan İstanbul milletvekillerinin bugüne kadar İstanbul için ne yaptıkları konusunda kimse bir bilgi sahibi değil. Seçimden sonra siyasetin dar alanlarında çalışmalarını yürüten siyasetçiler de var. Ama sessiz çoğunluğun vekilleriyle ilişkileri, vekillerin de onlarla ilişkileri hiç iyi değil. Bırakın ilişkinin iyi veya kötü olmasını, aslında arada bir bağ bile yok. Çünkü İstanbullu kendi vekilini tanımıyor . İşin ilginç yanı vekil de kendisini tanıtacak bir 'iş' yapmıyor! Halkın arasında yaptığımız araştırma bunu çarpıcı bir biçimde ortaya koyuyor. Hem önemli merkezlerde, hem de varoş denilen semtlerde konuştuğumuz yüzlerce kişiden çok azı, o da bilinen birkaç ismi sayabiliyor. Sokakta yaptığımız bu araştırma, her kesimden İstanbullu'nun en çok tanıdığı ismin Kemal Derviş olduğunu gösterdi. Derviş'in tanınması da ne acı ki milletvekili olarak yaptıklarından değil, kriz dönemindeki bakanlığından.
İşte konuştuğumuz İstanbullular'ın vekillerine ilişkin görüşleri...
Mehmet Dursun (Dönerci) : Üsküdar'da oturuyorum. AK Parti'ye oy verdim. Sadece Ahmet Çakar'ın adını biliyorum.
Ayşe Güner ( Ev hanımı ): Bakırköy'de oturuyorum. CHP'ye oy verdim. Kimseyi tanımıyorum.
Hüseyin Ahmet (Seyyar satıcı) : Şişli'de oturuyorum. Oyumu CHP'ye verdim. Kemal Derviş'in adını biliyorum. 50 tane var ama başka bir isim aklıma gelmiyor. CHP'nin ortamı şu an iyi değil, bayağı bir kaynama var. Yenilikçi bir ortamın olması gerekiyor.
Ayten Çakırcı (Serbest meslek) : Seyrantepe'de oturuyorum. AK Parti'ye oy verdim. Ama milletvekillerinin adını bilmiyorum.
Serkan Tanıdık (Ofisboy) : İki tanesinin ismini biliyorum. Mustafa Sarıgül'ü biliyorum, diğerini hatırlayamadım.
Burak Şengün (İngilizce öğretmeni) : Feneryolu'nda oturuyorum. Sadece 'AKP gelmesin' diye oy veren kitledenim.
Eyüp Baltacı (Temizlik görevlisi) : Sultanbeyli'de oturuyorum. Kadıköy'de çalışıyorum. Ya abi ben CHP'ye oyumu verdim ondan başka bir şey bilmiyorum.
Seda Kahraman (Ev hanımı) : Ümraniye'de oturuyorum. AK Parti'ye oy verdim.
Güldal Akşit'i biliyorum. Bir de Ekonomi Bakanı Ali Babacan'ı tanıyorum.
Adnan Serdan (Esnaf) : Üsküdar'da oturuyorum. Tanımak da istemiyorum. Saadet Partisi'ne oy verdim. Adalet olmadığı için, oy verdiğim parti barajın altında kaldı. Ama şu an mecliste olan milletvekillerini biliyorum. Kemal Derviş var. CHP'den ayrılan hoca var, adı neydi ya Öztürk. AK Parti'den ayrılan Emin Şirin var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA