Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Soru-Cevap

Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara AHDER Başkanı

Derneği
neden kurdunuz?
Depremden korunmanın mümkün olduuğunu anlatmak için kurduk. '1 Milyon Çocuk, 1 Milyon Aile Depreme Hazırlanıyor' kampanyası başlattık. Kampanyada çocuklarımıza kitap veriyoruz ve 4 önemli öğretiyi anlatıyoruz: Güvenli yapı, yapısal olmayan tehlikeler yani evimizin içindeki eşyaların bize zarar vermesi gibi, doğru davranış alışkanlığı ve bir de zorunlu deprem sigortası.
Siyasi irade deprem konusunda ne yapıyor?
Deprem şurasında çıkan sonuçların illerde uygulanması için valiliklere talimatlar verilmiş. Bunun yanı sıra yapı denetim şirketleri yasasının hızla çıkarılması gerekiyor. Zorunlu deprem sigortası hâlâ kanun hükmünde kararname. Artık yasalaşmalı.
Hedefiniz ne?
Bugüne kadar yapılanlar 'enkazın altından canımızı nasıl kurtarırız' çalışmalarıydı. Şimdi 'enkazın altında nasıl kalmayız' çalışmaları yapıyoruz. Okullarda bu başladı. Viyadüklerle ilgili çalışmalar sürüyor. Ama en önemlisi İstanbul'daki hastaneler. Hastanelerimiz ne yazık ki depreme hazır değil.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA