Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Soru-Cevap

Yardımsevenler Der. İst. Şb. Bşk. Yıldız Laçiner

Dernek hizmetleri nelerdir?
Türkiye Yardımsevenler Derneği, 1928 yılında kuruldu. Derneğin adı, Mustafa Kemal Atatürk tarafından verildi. Genel merkezi Ankara'da. Mevhibe İnönü, Sezer Taşkıran gibi önemli isimlerin imzası var. 157 şubesi var. İstanbul'da 16 şube ve bunların üstünde de bir merkez şube var.
Proje ve etkinlikleriniz ne?
Kurulduğunda savaş vardı. Kadınlar, savaş zamanında ekmek yapımından giysi dikimine kadar her konuda destek verdi. Geçmişten günümüze kadar fakirlere destek, yoksul kadını eğitmek, iş bulmak için çalışıyoruz. 12 bin üniversiteli öğrenciye burs veriyoruz.
Nereden destek alıyorsunuz?
Hayırsever vatandaşların destekleriyle yaşıyoruz. Tiyatro gösterisi yapıyor, biletler satıyor ve gelen parayla derneğe destek sağlıyoruz. İstanbul Üniversitesi Çapa ve Cerrahpaşa laboratuvarlarını kurduk. Kuştepe İlköğretim Okulu, Zeytinburnu Çıraklık ve Avcılar Atatürk Kız Öğrenci Yurdu'nu tamamen bağışlarla yaptık. Ardahan Çıldır'da kız yurdu yapıyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA