Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Merter toplantılarının sırrı ne?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bugünlerde sık sık Merter'deki belediye binasına gidiyor.
Başkan Topbaş, burada İstanbul AK Partili ilçe belediye başkanlarıyla bir araya geliyor. Önceki gün Esenler, Eyüp, Güngören ve Gaziosmanpaşa belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Dün de Hadımköy, Karacaköy belde belediye başkanları vardı.
Bu hızlı gelişme, kulislerde farklı biçimlerde yorumlanıyor. Kimi, resmi basın gündeminde yer almayan bu görüşmeleri, 'Acaba İstanbul için yeni bir dönem mi başlıyor?' biçiminde yorumlarken, kimi de geç kalınmış bir hareket olarak niteleniyor. Bir belediye başkanı bu konuda şunları söylüyor: "Evet, bu toplantılar başladı. Keşke daha önce yapılsaydı. Biraz geç kalındı."
Toplantılara Büyükşehir Belediyesi üst düzey kadrosundan isimlerin katılması önemli ve dikkat çekici. Başkan Topbaş, her toplantıya Genel Sekreter Prof. Dr. Ramazan Evren, İmar'dan ve yatırımlardan sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Şaban Erden, yine genel sekreter yardımcıları Muammer Erol ve Mesut Pektaş'la birlikte katılıyor. Bu isimlerin katılmasında işin mantığı açısından bir terslik yok. Ancak kulislerde toplantıya katılmasıyla konuşmaların odağında yer alan bir isim var: İdris Güllüce ...
Güllüce, 1. Başkan Vekili. Denilen o ki, Güllüce bu toplantılara hangi sıfatla katılıyor? Bugüne kadar böyle bir olaya tanık olmayanlar,
Güllüce'nin bu toplantılara katılmasını şaşırtıcı buluyorlar. Ama şaşırtıcı bulmayanlar da var. Onlara göre, Başkan'ın bu girişimi ' katılım ve şeffaflık' açısından önemli bir adım.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA