Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Ulaşım tek elde toplanıyor

İstanbul'a özerk bir kurum geliyor. Ulaşım sorununun kilitlendiği İstanbul'da sorunun çözümü için Ankara harekete geçti ve 17 ayrı kurumun ilgilendiği ulaşım yönetimini tek merkezde topluyor.
Çünkü çok başlılık ulaşımı karmaşık hale getiriyor. Adres Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da gönül bağı olduğu tarihi kurum İETT ...
İETT isminde yapılacak ufak bir değişiklikle İstanbul'un ulaşım sorunu bu kurumun yönetimine verilecek.
Bu kuruma bağlanacak yerler:
İl Trafik Komisyonu, Ulaşım Koordinasyon Merkezi gibi kurumlarla, merkezi yönetime bağlı, İl Emniyet Müdürlüğü, TCK 1. Bölge Müdülüğü, TCK 17 Bölge Müdülüğü, Devlet Demir Yolları İstanbul Bölge Müdürlüğü, Türkiye Denizcilik İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Ulaştırma Bakanlığı DLH Genel Müdürlüğü Marmara Bölge Müdürlüğü, Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü, İl Jandarma Alay Komutanlığı, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu.
Yerel Yönetim Birimleri, İstanbul B.Ş. Belediyesi'ne bağlı, Ulaşım Daire Başkanlığı, Fen İşleri Daire Başkanlığı, İstanbul Ulaşım A.Ş. İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş., İlçe Belediyeleri.
Ve Özel İşletmeci Kurumlar, İstanbul Esnaf ( minibüs, taksi, servis vb ) Odası, Deniz Motorcuları. Düşünülen çözüm formülü bu. Sonuç nasıl olur, bekleyip göreceğiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA