Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

507 Sayılı Yasa nasıl değişiyor?

Esnaf odalarında değişmeyen 'krallıklar'dan sözettik ama olayın bir başka boyutu daha var.
Yasalar... Bugün 507 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Kanunu çıktığı günden beri çok az değişikliği uğradı. Esnaflar, yasanın bugünün ihtiyaçları doğrultusunda değişmesini istiyor. Bugünkü AK Parti iktidarı da yeni bir esnaf kanunu hazırlıyor. İşte bu hazırlık konusunda ciddi kaygılar var.
Yıllardır İstanbul Ayakkabıcılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı'nı yapan Temel Çoruh da bugün konuştuklarımız arasındaydı.
Çoruh, yeni yasayla ilgili konuşurken sözünü şöyle noktaladı: " Sizin eleştirdiğiniz ve değişmesi ihtimali az da olsa varolan imparatorluklar, yeni kanun yasallaşırsa durum hiç değişmeyecek. Tam imparatorluk ilan edilecek."
Yıllardır değişmeyenler böyle diyorsa, anlaşılan durum iyi değil. Ancak, şunu da belirtelim; hazırlanan yeni yasa başkanlara 2 dönem sınırlaması getiriyor.
Zaten eleştiri buna değil, daha çok üyelik ve aidat sistemi üzerinde yoğunlaşıyor. Yani süre iki dönem ama bu kez de 'istediğini üye yapabilirsin' gibi bir sonuç çıkıyor.
Esnafların bize ilettiği bu. Buradan İstanbul milletvekillerine sesleniyorum, AB'den müzakere tarihi alacağımız bir süreçte esnafın görüşü ve yaşadığı tecrübe dikkate alınmadan bir yasa hazırlamak doğru mu? Bir de sicil tartışması var.
Esnaflar, Ticaret Odaları'nda uygulandığı gibi oda kayıtlarının yeterli olmasını, sicilin kaldırılmasını istiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA