Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

İstanbul Platformu

Taksi sorunu aslında çok basit şekilde çözülebilir. Tabii çözecek kurumun ne derece işine gelir bilinmez. Neden mi? Taksilerin bağlı olduğu ve her sene bir yığın aidat ödediği, ama ne işe yaradığını hemen hiçbir taksicinin bilmediği bir dernek var : İstanbul Otomobilciler Şoförler ve Esnaf Odası . Oda nezdinde pratikte pek uyulmayan bir uygulama var: "Şoför Tanıtım Kartı".
Taksi sahibi ve kiracılarının Oda'ya üye olarak aldıkları bu karta resimleri yapıştırılıyor, istendiğinde polise ve vatandaşa gösteriliyor, araç içinde herkesin görebileceği bir yerde muhafaza ediliyor, taksi sahibi ve kiracılar da Oda'ya aidatlarını ödüyor. Bu aslında daha uygulanabilir, kontrol edilebilir ve akla yatkın olan bir çözüm. Oda, esasen tanıtım kartını tüm kullanıcılar ve kiracılar için zorunlu kılsa, taksiciler için kriterler belirlese, şikayet hattı oluştursa, puan uygulaması yapsa çok daha gerçekçi bir çözüm olacaktır.
Taksileri sadece sahipleri kullansın düşüncesi ise her açıdan çözüm olamayacak ve uygulanması pratikte mümkün olamayacak bir öneri. Öneriniz neden sadece taksiler için olsun? Aynı mantıkla, halk otobüsleri, minibüsler hatta küçük esnaf için de geçerli olsun, herkes sadece malik olduğu şey üzerinden geçinsin.
Yüksel ÖZYAMAN

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA