Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Levent'te otopark çilesi

Levent Çarşı ve Etiler girişi İstan bul'un trafiği en yoğun yerlerinden biri. Bu bölgede oturanların araba sahipliği de diğer bölgelerle kıyaslanmayacak kadar yüksek. Özellikle planlı şehirciliğin ilk örneklerinden Levent Çarşı'da ciddi anlamda bir otopark sorunu yaşanıyor...
Caddeler, ara sokaklar çift sıra otoparka dönüştürülmüş. Levent Çarşı aynı zamanda bölge insanının alışveriş yaptığı bir yer. Bir ekmek almak isteseniz, arabanızla duracak yer yok. Caddeye koyduğunuzda hemen belediyenin otoparkçısı başınıza dikiliyor.
İndi bindi 3 milyon lira . Olacak iş değil. Yapacağınız alışverişe ödeyeceğiniz paranın beş katını otoparka ödüyorsunuz. Benzer bir durum, Beşiktaş Belediyesi'nin bulunduğu bölge için de geçerli. Bölgede yaşayan insanlar akşam eve döndüklerinde bir kaç tur atarak yer bulmaya çalışıyor. Semt sakinlerinin kullanabileceği kapalı bir otopark alanı yok . Peki sorun nasıl çözülecek? Beşiktaş Belediyesi kendi binasının altını otopark yapmış. Ama sonra burayı bir alışveriş merkezine verince semt sakinleri oradan da yararlanamaz olmuşlar. Bir semt sakini yaşadıkları çaresizliğe çare için bir öneride bulunuyor: " Gece boş tutulan otopark alanında semt sakinlerine uygun bir fiyatla hizmet verilemez mi? Hiç kimsenin apartmanının altında otopark olmadığı biliniyor."
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal'ın bu konuda söyleyecek sözü var mı bilmiyorum. Ama Beşiktaş'ın çağdaş ve yaşanabilir bir kent olması için şu otopark olayının çözülmesi gerekmiyor mu?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA