Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Soru-Cevap

Yüksel Üstün Doğa ile Barış Derneği Bşk.

Dernek
ne zaman kuruldu, çalışmaları neler?
Doğa İle Barış Derneği, 1993 yılından beri 168 üyesi ve 4 bin gönüllüsüyle hizmet veriyor. 1999 depreminden sonra İstanbul Valiliği İstanbul İli Sivil Savunma Müdürlüğü ile birlikte sertifikalı 24 saatlik eğitimlerle vatandaşları afete hazırladık. 568 bin kişiye eğitim verdik.
Bunun dışında neler yaptınız?
Dernek olarak apartman yöneticileri toplantıları, kapıcılara yönelik olarak ateşçi, sağlıklı servis, temizlik ve kapıcı dairesinin hijyenik şartları konusunda eğitim çalışmaları yaptık. Ayrıca sanatçılarla birlikte çevre şölenleri düzendik. Her ay "Türkiye Çevre Kozası" toplantıları düzenliyoruz.
Boğazlar'da bizi ne gibi tehlikeler bekliyor?
Boğazlar'dan her 55 dakikada bir tehlikeli madde taşıyan gemi geçiyor. Eğer petrol gemileri ve tankerler geçmeye devam ederse kaza veya sabotaj sonucu büyük bir felaket yaşanacak. İstanbul'da binlerce insan ölebilir. Tarihi, doğal, kültürel ve ekonomik değerleri yok olabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA