Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

ANAP'ta 36 katlı plaza kavgası

ANAP Genel Başkanı Nesrin Nas istifa etti ama parti içi tartışma bitmedi. ANAP'ın en tepesinden, ilçe başkanına herkes şu sorunun cevabını arıyor. Şimdi ne olacak?
Ancak, bu sorunun cevabı aranırken, ortaya çok daha ciddi bir tartışma çıktı. Tartışmanın odağında ANAP Genel Merkez Binası'nın inşaat ihalesi var. Genel merkez binasının yerine 36 katlı plaza yapılması düşüncesi projeye dönüşmüş ama imzalanmamıştı. Denilen o ki, Nesrin Nas'ın istifasının ertesi günü milyon dolarlık inşaat ihalesi parti üst yönetimi tarafından imzalandı.
Bu bilgi parti kulislerine bomba gibi düştü. Partililer, bu işin perde arkasını tartışırken, öncelikle de 'Bu acele neden?" diye soruyorlar.
İşte bu noktada Nesrin Nas'ın istifasıyla bağlantı kuruluyor ve şöyle deniyor: "Bu acelenin arkasında plaza ihalesi yatıyor. Ve genel başkanı bu nedenle istifaya zorladılar."
Kapalı kapılar ardında süren bu tartışma en son 'İstanbul Toplantısı'nda da gündeme geldi. Orada bu konunun açıklanması partilileri şoke etti. Çünkü kimsenin haberi yoktu. Parti üst yönetimi bu imzalama olayına kaçamak cevaplar verse de ortada garip bir durum olduğu kesin.
Eski Genel Başkan Nas'ın bu anlaşmaya karşı olduğunu dile getiren İstanbul'da etkili bir ANAP'lı, şunları söylüyor: "Genel merkezi müteahhite veriyorlar, yerine bir plaza yapılacak. Peki neden yeni genel başkana bunu bırakmıyorlar? Bunun yapılması ahlaki değil. O zaman operasyondur bu. Bunun hesabını veremezler. Kavganın nedeni bu 36 katlı plaza. Nesrin gitti, iş bitti. Ertesi sabah imzaladılar. Partiyi de taahhüt altına soktular."
Bu gelişmenin duyulması üzerine bir kısım MKYK üyelerinin 'Eğer bu doğruysa biz istifa ederiz' dedikleri de konuşulanlar arasında. Şimdi genel başkansız ANAP yönetiminin ne yapacağı merakla bekleniyor..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA