Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Soru-Cevap

Ali Haydar Süslü İstanbul Gıda Mühendisleri Odası Başkanı

Yediğimiz gıdalar güvenli mi?
İyi üretim yapılmayan yerler özellikle de merdiven altı üretimler çok fazla ülkemizde. Risk grubu içinde yer alan et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri ile katkı maddesi kullanan gıdalarda denetim yapılması gerekiyor.
Peki denetim yapılıyor mu?
Denetim yapma görevi Tarım Bakanlığı'nın. Ancak soruya soruyla karşılık verilebilir, 'Acaba yeterince denetim yapılıyor mu?'... Normalde etin kilosu 15 milyon, pazarda ise iki milyona satılan salamla karşılaşıyorsunuz. Siz artık düşünün içinde nasıl maddeler olduğunu...
Gıda Mühendisleri Odası olarak yaptığınız çalışmalar neler?
Üyelerimizle meslek içi eğitim çalışmaları yapıyoruz. Yeni yasada yer alan güvenli gıda üretimiyle ilgili üyelere ve yeni mezunlara kurs düzenliyoruz. İstanbullular'a 'güvenli gıda' konusunda broşürler dağıtıyoruz.
Sağlıklı gıdayı nasıl anlayacağız?
Açıkta satılan et ve süt ürünlerinin alınmaması gerekiyor. Konserve ürünleri alırken de kutu üzerinde bir çökme varsa almamalılar, ürün ambalajında yer alan etiketlere çok dikkatli bakılması gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA