Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Soru-Cevap

Hüseyin Movit Balat-Fener Güzelleştirme Der.Bşk.

Balat ve Fener için neler yapıyorsunuz?
Eski Fatih Belediye Başkanı Eşref Albayrak tarafından bir tabela derneği haline getirildik. Bu bölgede 1450 ev UNESCO tarafından restore ettirilecekti. Ancak bugüne dek belediye buraya tek çivi bile çakmadı.
Bu binaların restorasyonuna ne oldu?
1450 adet bina için gelen paranın bir kısmının harcandığını düşünüyorum. Dünya Bankası, TOKİ'ye verdi. Para da ihaleyi alan firmaya verilecekti. İhaleyi bir İspanyol firması aldı. 1997 yılında başlanacak projeye 2004 başında kazma vurulacaktı. Ancak o da olmadı.
Peki buranın geleceği?
Balat ve Fener kent içinde varoş. Sahipsiz binalar var burada. Adam İsrail'e, Yunanistan'a gitmiş evini geride bırakmış, devlet bakmıyor. Sonra da rantçılar tarafından işgal edilmiş. Yakılmış, yıkılmış, kiraya verilmiş... Bu ülke başıboş. Bir oda içinde 10 kişi oturuyor. Belediye ise destek veriyor gibi gözüküyor ama fiilen bir şey yok.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA