Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Yaşadığımız kente sahip çıkalım

Bakırköy'ü kuşatan yoğun yapılaşmayla ilgili gelişmeleri sık sık bu köşede kamuoyuna ilettik. Son bir yıl içinde Bakırköy'de toplu konut ve yüksek iş merkezleri yapımı ciddi boyutlara ulaştı. Kenti yaşanmaz kılacak bu gelişmelere karşı, halkın sesi olan sivil toplum kuruluşları da ciddi bir mücadele yürütüyor. Bakırköylü 45 sivil toplum kuruluşu önceki gün bir araya gelerek gelişmeleri değerlendirdi.
Ataköy Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Çevre Dostları Derneği, TEMA, Avrupa Yakası Temsilciliği, Ataköy Lions Kulubü, Şehir Plancıları Odası, Mimarlar Odası, Bakırköy Temsilciği gibi derneklerin oluşturduğu Sivil Toplum Platformu, toplumu kentine sahip çıkmaya çağıran bir bülten yayınladı.
Bültende bölgedeki son durum şöyle değerlendiriliyor: "Askıya çıkan Bakırköy imar planları uygulanırsa, Bakırköy'ün şu anda bile en ciddi sorunu olan trafik felç olacak ve çözülemez hale gelecektir. Bakırköy İstanbul Caddesi girişine UZMAN A.Ş. tarafından Carousel benzeri turizm merkezi yapılırsa Bakırköy'e araçla giriş imkansız olacaktır."
Sivil Toplum Platformu yayınladığı bildiride, kamuoyunun dikkatini özellikle durdurulması mümkün olaylara çekiyor: "Son zamanlarda ihalesi yapılan Ataköy 6. Kısım 58 ada 3 parseldeki ticaret merkezi ve toplu konut inşaatları, Florya akvaryum inşaatı, Florya İstek Vakfı karşısındaki 540 adada yapılacak külliye inşaatları şu anda bile yetersiz olan sahil yolunu ve Florya yollarını tamamen kitleyecektir. Ayrıca, E-5 Karayolu üzerindeki İncirli Çırpıcı Mevkii ile Şirinevler Kavşağı'nda yapılması düşünülen Carrefoursa ve EGS girişleri de Bakırköyümüz'ü egzoz gazı ve araç trafiğine boğacaktır. 6. Kısım'da 56 blok 7 katlı inşaatlarının yapıldığı alan dolgu alanıdır. Tam da deprem kuşağı önündedir. Bu bölgede konut yapmak intihardır."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA