Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Birleşme heyecanı kimi korkuttu?

Bu köşede iki gün önce yazdığımız "Doğru Yol-ANAP birleşiyor" başlıklı haberimiz büyük yankı yarattı. Son iki gündür tüm basının gündeminde bu haber tartışılıyor. Parçalanmış siyasetlerin bütünleşmesi doğrultusunda atılan her adım, kuşkusuz toplumda da yankılanıyor ve destek buluyor.
Haberimizden sonra hem Doğru Yol, hem de ANAP cephesinde yoğun bir hareketlenme oldu. Birleşme görüşmeleri dar bir kadronun sınırlarını aşıp tabana yayıldı. Böylece, merkez sağ seçmen kitlesinin siyasal beklentilerine denk düşen gelişme ve tartışma süreci başladı. Ancak bu olumlu gelişmelere rağmen, siyasetin değişimini kendi gelecekleri üzerine kuran aykırı sesler de vardı.
Özellikle ANAP bu gelişmeden sonra adeta çalkalandı. ANAP Başkanlık Divan Toplantısı bir anlamda meydan savaşına döndü. Kulislerde Nesrin Nas'ın, partinin 'eski kurtları' tarafından yaylım ateşine tutulduğu konuşuluyor. Bir partili, bu toplantıyı şöyle değerlendirdi: "Bunlar siyasi dinozor. Türkiye'de halkın beklentisini görmüyorlar. Onlar için sadece kendileri var. Partinin olanaklarını terk etmek istemeyen bu dinozorlar, birleşmeye karşısı savaş başlattılar. Ama taban onları 3 Kasım gibi tarihin çöplüğüne gönderecek."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA